12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaUn tânăr actor, colaborator al Teatrului Marin Sorescu, a murit

Un tânăr actor, colaborator al Teatrului Marin Sorescu, a murit

Teatrul Naţional Craiova a anunţat într-o postare pe Facebook că un talentat actor, Andrei Nedelea, a murit.

La doar 26 de ani, tânărul actor colaborator al Teatrului “Alexandru Davila” din Pitești și basist la trupa Blue 420, suferea de o afecțiune din naștere. De curând, Andrei făcuse un transplant de rinichi. După operație au intervenit niște complicații, mai exact o infecție la plămâni. Actorul piteștean era internat la Spitalul Fundeni din București, potrivit Jurnalul de Arges.

“Jurnalul unui nebun”, “Migraaaanți”,” Nevestele vesele”, “Romanțioșii”, “Experimentul P”., “Fania Fénelon” sunt piesele in care Andrei Nedelea a jucat la teatrul piteștean.  Părinții lui, care au fost permanent lângă el în spital, în ultimele trei luni, au fost anuntați de medici. 

„Cu imensă tristețe anunțăm plecarea dintre noi a tânărului actor Andrei Nedelea, absolvent al Facultății de Litere, Specializarea Teatru din cadrul Universității din Craiova, colaborator al Teatrului Național „Marin Sorescu” la producția Iulius Caesar, regia Peter Schneider.
La capătul unei lungi perioade de suferință, Andrei a pierdut propria lupta însă, pentru noi, el a reușit mereu să aducă bucurie, energie pozitivă și optimism.

Drum lin, Andrei minunat! Noi te vom visa frumos”, e mesajul transmis de Tearul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.🌹🌹🌹

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS