12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratie(GALERIE FOTO) Cu Diaconu la pătrat, PNL din nou ţeapă a luat

(GALERIE FOTO) Cu Diaconu la pătrat, PNL din nou ţeapă a luat

Doi oameni cu numele Diaconu a avut PNL în Consiliul Local (CL) Craiova şi ambii au făcut jocurile PSD.

Primul, Dan Diaconu, a trădat partidul în noiembrie 2020, când au fost aleşi viceprimarii municipiului. Lia Olguţa Vasilescu, proaspăt aleasă primar al Craiovei, a obţinut atunci majoritatea în CL şi ambii primari de la PSD. Istoria s-a repetat ieri, la alegerea viceprimarului, funcţie vacantă după ce Daniela Barbu a fost numită, pe 6 ianuarie 2022, în funcţia de prefect de Dolj. Numirea şi votarea celui de-al doilea viceprimar al Craiovei (primul este Aurelia Filip) a fost lăsată la finalul ordinii de zi a şedinţei ordinare de ieri a Consiliului Local. Aşa că suspansul s-a menţinut până la sfârşit. Când a căzut bomba.

Un alt Diaconu din PNL, Răzvan, consilier local din octombrie 2020, a primit susţinerea PSD şi a devenit viceprimar al Craiovei, fără voia partidului din care face parte. Când s-a ajuns la numirile pentru funcţia vacantă de viceprimar, Răzvan Diaconu, care până atunci nu suflase o vorbă, s-a autopropus subit. „Mă autopropun eu“, a glăsuit acesta din spatele unor nume grele de liberali cu notorietate în Consiliul Local. PSD a tăcut, nu a venit cu nicio propunere, aşa că lucrurile au devenit clare. 

Marian Vasile: „Autopropunerea colegului nostru nu reprezintă decizia PNL“

Simţind trădarea pentru a doua oară, după episodul Dan Diaconu din 2020, liberalii s-au ridicat şi au părăsit sala. Nu înainte de a acuza, ca şi atunci, trădarea şi modul „toxic“ în care a acţionat PSD.

Marian Vasile, consilier local PNL și președintele PNL Craiova

„Nu am intervenit la dezbaterea cu cumpărarea de reptile pentru că știam că vă plac achizițiile de diferite nevertebrate și târâtoare și așa ați ajuns să aveți o majoritate în acest Consiliu Local. Autopropunerea colegului nostru nu reprezintă decizia PNL. Decizia PNL este de a susține președintele organizației locale, în consecință, noi, consilierii PNL, nu vom participa la acest vot și vom continua să reprezentăm cetățenii și să taxăm orice derapaj la aceste alianțe toxice din Consiliul Local Craiova“, a spus Marian Vasile, care era, de fapt, propunerea PNL pentru postul de viceprimar al Craiovei.

Trădare să fie, dar să ştim şi noi!

Liberalii s-au ghidat, parcă, după o replică celebră din Caragiale: Trădare să fie, dar să ştim şi noi!“. Ieri, nu a fost chiar o piesă de teatru, ci o regie ca la carte „marca PSD“, din care cel mai bine a ieşit primarul Olguţa Vasilescu. Edilul a câştigat un viceprimar care se poate considera deja de la PSD şi nici nu se poate spune că nu s-a respectat alianţa de la centru.

Asta pentru că municipiul Craiova are, în acte, un viceprimar PNL. „O mai fi vreun Diaconu prin PNL?“, s-au întrebat, retoric, consilerii locali din partea USR, care au votat împotriva numirii. Cu 16 voturi pentru şi şase împotrivă, Răzvan Diaconu a devenit viceprimar al Craiovei. „Ce să mai facem acum, o să fim singurul partid de opoziţie din Craiova şi din ţară“, s-au consolat useriştii. Pe noul viceprimar l-am prins greu în fotografie. „Nu mă fotografiaţi acum! Mai bine mâine, când mă îmbrac la costum. Vă promit că stăm mai mult de vorbă“, a fost prima reacţie a acestuia, după numire.

Pe seară, Primăria Craiova a emis un comunicat în care îl prezenta pe noul viceprimar al Craiovei, cu „bogata sa experiență administrativă“. La final era trecută și o declarație a acestuia, cum că „va continua proiectele PNL“. Oare?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS