16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieVIDEO / Olguţa Vasilescu, învestită în funcţie. Prima declaraţie în calitate de primar al Craiovei

VIDEO / Olguţa Vasilescu, învestită în funcţie. Prima declaraţie în calitate de primar al Craiovei

-

Olguţa Vasilescu a fost învestită, astăzi, în funcţia de primar al municipiului Craiova. Primarul ales în urma scutinului din data de 27 septembrie a depus jurământul în camera preliminară, în faţa judecătorului delegat, şi a devenit oficial noul edil al Băniei.

Şedinţa extraordinară convocată pentru astăzi, 13 noiembrie, nu a mai avut loc, din lipsă de cvorum. Asta pentru că au fost prezenţi doar nouă dintre consilierii locali învestiţi în data de 30 octombrie, când s-a constituit noul consiliu local. Consilierii locali din partea PNL şi USR-PLUS, care deţin majoritatea în CL Craiova, nu s-au prezentat la şedinţă. Prin urmare, s-a luat act doar de învestirea în funcţie a primarului ales, Lia Olguţa Vasilescu.

„Începând de astăzi sunt primarul în exerciţiu al Craiovei. Deci toată această şaradă că ţinem şedinţe, nu venim la şedinţe, convocăm şedinţe şi toate lucrurile acestea care s-au întâmplat în ultima perioadă cu scopul vădit de a mă împiedica să depun jurământul şi de a prelua prerogativele de primar trebuie să înceteze. După această şedinţă care nu s-a putut ţine din lipsă de cvorum voi invita liderii celor două partide care au absentat astăzi pentru a ne pune de acord asupra datei următoarei şedinţe. Pentru că, din păcate pentru ei, convocarea care s-a făcut de către grupurile de consilieri PNL şi USR este nelegală. Au respectat, într-adevăr, zilele pentru convocarea unei şedinţe extraordinare, dar au uitat să puncteze că mai trebuie o să fie o zi pentru comunicare, pentru secretarul primăriei“, a spus Olguţa Vasilescu.

Olguţa Vasilescu, către alianţa de dreapta din CL Craiova: Din acest moment, vor discuta cu mine în calitate de primar al Craiovei

Noul primar a mai precizat că următoarea şedinţă a CL Craiova va putea avea loc marţi, dacă va fi una de îndată, sau vineri, pentru una extraordinară.

„Până nu am o discuţie cu liderii celor două partide din Consiliul Local nu voi lua o decizie (…) După cum au început însă, văd că nu vor o colaborare pentru următorii patru ani. Au început-o prost, au început-o cu stângul, făcându-şi fel de fel de calcule vizavi de exercitarea mandatului meu de primar, care le-au fost infirmate astăzi, pentru că am depus jurământul. Din acest moment, vor discuta cu mine în calitate de primar al Craiovei“, a mai spus Olguţa Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:15:59

Costel Gîlcă și Alex Crețu au prefațat meciul Farul...

Farul Constanța și Universitatea Craiova se întâlnesc luni, de...

ȘTIRI GdS