12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieSe sistează exproprierile pentru al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna - Craiova

Se sistează exproprierile pentru al doilea fir de aducțiune a apei Isvarna – Craiova

Consiliul Județean Dolj a adoptat în şedinţa de astăzi ca procedura de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Reabilitare și extindere aducțiune fir II Isvarna – Craiova”să fie suspendată pe perioada stării de urgenţă.

Pentru realizarea acestei investiții, cu o valoare totală de 115.210.766 de euro, urmau să fie vizate terenuri din 7 localități din județul Dolj și alte 9 din Gorj. Consiliul Județean Dolj exercită, în condițiile legii, calitatea de expropriator.  

În acest sens, de la demararea procedurii, CJ Dolj a afișat lista imobilelor care urmează să fie expropriate, precum și planul topografic care conține coridorul de expropriere la sediile consiliilor locale și pe pagina proprie de internet. În etapa următoare, Consiliul Județean Dolj a transmis, începând cu data de 12 martie 2020 – așadar, înainte de instituirea stării de urgență pe teritoriul României – notificările privind  intenția de expropriere către toți proprietarii afectați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS