1.7 C
Craiova
vineri, 27 ianuarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAdministratieRâmnicu Vâlcea: 300 de locatari au cerut sprijin autorităţilor locale

Râmnicu Vâlcea: 300 de locatari au cerut sprijin autorităţilor locale

Primarul Mircia Gutău s-a întâlnit, astăzi, cu locatarii blocurilor de garsoniere G300, 225 şi 50 din bd. Nicolae Bălcescu (vizavi de fostul Liceu ”Oltchim”), afectaţi de recenta hotărâre a instanţelor de judecată care a dat câştig de cauză SC Socom SA pentru terenul din incinta acestor trei imobile. Alarmaţi de mutarea punctului de colectare a deşeurilor de pe terenul care a făcut obiectul litigiului pe o altă suprafaţă, proprietate publică, dar nu foarte potrivită pentru o astfel de facilitate, precum şi de perspectiva închiderii, de către proprietarul privat, a întregii curţii, cu blocarea accesului maşinilor locatarilor din blocuri, dar şi a autospecialelor de intervenţie în caz de necesitate, reprezentanţii celor 300 de locatari din zonă au cerut sfatul şi sprijinul Primăriei municipiului pentru rezolvarea situaţiei în care se află.

Primăria trebuie să plăteascăî aproape 400.000 de lei

Primarul Mircia Gutău a fost însoţit la şedinţă de viceprimarul Carmen Preda, de directorul juridic Petre Cazan şi de alţi reprezentanţi ai Primăriei. El a făcut un scurt istoric al factorilor care au dus la această situaţie delicată. Primarul a amintit refuzul nemotivat al conducerii din 2012 a Municipalităţii la solicitarea Socom de construire a unui imobil pe terenul în cauză, fapt care determinat acţionarea în instanţă şi obţinerea unei hotărârii judecătoreşti executorii prin care Primăria este obligată acum la plata unei despăgubiri de 393.000 lei.

Se caută soluţii

Mutarea punctului de colectare a deşeurilor a fost explicată de primar ca măsură de conformare la sentinţa judecătorească.

Ca soluţie imediată, primarul Gutău i-a îndemnat pe locatarii celor trei blocuri să solicite în instanţă servitute de trecere, asigurându-i de sprijinul administraţiei locale în acest demers. În ceea ce priveşte punctul de colectare a deşeurilor, amplasarea acestuia se va decide în urma unei analize în teren a tuturor factorilor implicaţi – locatari, Primărie, Romprest. Pe termen lung, primarul s-a angajat că va analiza toate soluţiile disponibile pentru redarea acestui teren pentru utilizarea de către locuitorii din zonă, având în vedere, la rugămintea celor prezenţi la întâlnire, inclusiv posibilitatea unui schimb de terenuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS