5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieAutobuzele noi au trecut la RAT Craiova. De mâine, intră pe trasee

Autobuzele noi au trecut la RAT Craiova. De mâine, intră pe trasee

Cele 25 de autobuze noi care au sosit în Bănie la sfârșitul anului 2019 au trecut, de astăzi, la RAT SRL.

Întrunit de îndată, în ședință extraordinară, Consiliul Local (CL) a aprobat, în unanimitate, concesionarea autobuzelor către RAT, societatea care deține serviciul de transport public în comun din oraș.

Acesta a fost ultimul pas înainte de intrarea celor 25 de autobuze pe traseele RAT Craiova.

Lucru care s-ar întâmpla începând de mâine, potrivit primarului Mihail Genoiu. „Nu cred că mai sunt formalități de făcut și de mâine autobuzele noi vor intra pe traseele RAT. S-a făcut împărțirea lor pe trasee, știu că se lucrează acum la setarea afișajelor de la autobuze cu traseele pe care vor circula“, a anunțat astăzi edilul Craiovei, după ședința CL.

Aceste 25 de mijloace de transport în comun fac parte din pachetul de 38 de autobuze Diesel Euro 6 cu lungimea de 12 metri cumpărate anul trecut de la firma BMC din Turcia.

Prețul de achiziție a unui autobuz, cu TVA, a fost de 1.006.110,24 lei, valoarea de inventar totală a acestora fiind de 25.152.756 de lei. Ele au fost înmatriculate în ultima zi a anului trecut, dar a fost nevoie de o hotărâre de consiliu local pentru ca ele să treacă din domeniul privat al municipiul Craiova la RAT SRL.

Ce se întâmplă cu celelalte 13 autobuze noi

Celelalte 13 autobuze Diesel Euro 6 produse de BMC au sosit luni noapte în Bănie, ele fiind acum în procedură de recepție.

„Mai sunt de reglat anumite lucruri la ele, mai sunt unele formalități de făcut. Când vor fi gata vor intra pe trasee și aceste autobuze. Am zis să nu mai așteptăm cu cele 25 după acestea, de asta ne-am grăbit cu hotărârea de consiliu local. Un lucru este însă cert: vom începe anul cu toate cele 38 de autobuze noi pe traseele RAT“, a mai spus primarul Mihail Genoiu.

Consiliul Local Craiova a votat în unanimitate concesionarea către RAT SRL a celor 25 de autobuze Diesel cumpărate anul trecut de la firma turcă BMC
Consiliul Local Craiova a votat în unanimitate concesionarea către RAT SRL a celor 25 de autobuze Diesel cumpărate anul trecut de la firma turcă BMC

De menționat că aceste 38 de autobuze au fost cumpărate de Primăria Craiova cu bani obținuți dintr-un împrumut contractat de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Municipalitatea a luat de la BERD 15 milioane de euro, pentru o perioadă de 15 ani.

Vezi aici pe ce trasee vor rula noile autobuze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS