14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe ce trasee vor rula noile autobuze

Pe ce trasee vor rula noile autobuze

Cele 25 de autobuze noi care au ajuns în Craiova încă de anul trecut vor rula din următoarele săptămâni pe traseele RAT. Acestora li se alătură, începând de azi, restul de 13 autobuze din totalul de 38, cât prevede contractul.

Cele 38 de autobuze Diesel produse de BMC au ajuns la Craiova
Cele 38 de autobuze Diesel produse de BMC au ajuns la Craiova

A sosit şi restul de 13 autobuze. Ele urmează să fie echipate cu dispozitivele audio-video şi trebuie făcută recepţia, vama. Ulterior, vom avea o şedinţă de consiliu, urmând ca acestea să fie predate RAT,

a precizat Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Mihail Genoiu.


Reprezentanţii operatorului de transport în comun spun că noile autobuze Diesel Euro 6, marca BMC, vor rula pe traseele centrale, dar şi pe cele mai lungi. Prin urmare, craiovenii care folosesc trasee precum E1T sau E1R, dar şi traseele 9 sau 25 vor călători, în cel mai scurt timp, cu autobuze noi. Unele dintre autobuzele marca Solaris şi MAN vor fi redistribuite către alte trasee, cum ar fi 29, 4 sau 17b.

Aceste autobuze dispar de pe traseele RAT


Autobuzele noi vor fi distribuite pe traseele centrale şi pe cele mai lungi. Vom scoate din circulaţie acele UDM-uri şi tot ce este vechi. Pe toate traseele vom avea autobuze care să arate decent. Nu putem acoperi toate traseele cu autobuze noi. Cu siguranţă, vom avea BMC-uri pe traseul E1T şi pe E1R. Pe acest traseu vom mai păstra şi Solaris. Vom avea autobuze noi şi pe traseul 25 şi, cu siguranţă, pe traseul 9. Pe traseul 24 vom avea numai Solaris. Urmează ca unele dintre autobuzele marca Solaris şi MAN să fie împărţite şi pe alte trasee,

a precizat Sorin Manda, reprezentant RAT Craiova.

Trasee modificate

Autobuz BMC
Autobuz BMC

Trebuie specificat că unele trasee vor suferi modificări. Este vorba, în primul rând, de traseul 9, care ajunge la Metro. Acesta va fi prelungit până la Parcul Industrial. În schimb, sunt trasee pe care nu pot rula autobuze noi, cum ar fi 20, dat fiind configuraţia străzilor pe care circulă acestea. Sunt zone în care un autobuz cu o lungime de 12 metri nu poate circula, au explicat reprezentanţii RAT Craiova. Prin urmare, aceştia intenţionează ca, în viitor, să achiziţioneze autobuze cu o lungime de 9 m pentru astfel de trasee.

Şedinţa de Consiliu dă startul noilor autobuze

Autobuze/sursa foto: facebook Mihail Genoiu
Autobuze/sursa foto: facebook Mihail Genoiu

Autorităţile locale spun că mai este un singur pas de făcut până la predarea autobuzelor în administrarea operatorului local de transport în comun. Şi anume, trebuie întrunit într-o şedinţă Consiliul Local, ca să ia decizia predării noilor autobuze către RAT Craiova.

Procedurile s-au făcut foarte repede, zic eu. Am făcut vama, am făcut recepţia cu producătorul din Turcia. Urmează să se întrunească şi Consiliul Local şi, printr-o hotărâre, să decidem predarea către operatorul de transport. Noile autobuze vor intra pe traseele stabilite de reprezentanţii RAT Craiova,

a declarat Cosmin Durle, administratorul public al municipiului Craiova.

Autobuze moderne

Autobuzele Diesel de la BMC au o capacitate de 97 de pasageriAutobuzele Diesel de la BMC au o lungime de 12 metri şi o capacitate de 97 de pasageri, dintre care 26 pe scaune. Autobuzele dispun şi de un sistem de supraveghere video în interior și în exterior. Preţul unui autobuz este de 845.470 lei + TVA, adică 1.006.110 lei (aproximativ 215.000 de euro).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS