8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieDecoruri de poveste, artiști și bunătăți la Târgul de Crăciun

Decoruri de poveste, artiști și bunătăți la Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun din Craiova îşi deschide vineri, 22 decembrie, porţile atât pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu (Piața William Shakespeare), cât şi în Piaţa Mihai Viteazu. Spiritul celor mai frumoase sărbători de peste an se va regăsi în atelierele lui Moșu’, pe Patinoarul din Piața Mihai Viteazu sau în Orășelul Copiilor. Vor fi spectacole de colinde, iar locuitorii urbei vor fi înconjurați de ornamente de sezon. Vizitatorii vor putea savura mâncare, dulciuri și băuturi care mai de care mai gustoase de la căsuțele din târg.

Târgul de Crăciun va fi deschis până pe 5 ianuarie


Vineri, de la ora 17.30, în Piața Mihai Viteazu, va fi un spectacol artistic susținut de invitați speciali. De la ora 18.00 se vor aprinde cele aproape un milion de luminițe. Startul petrecerii de iarnă va fi dat de cele mai iubite personaje de copiii de pretutindeni, alături de: artiștii Teatrului Colibri din Craiova cu „Poveste de Iarnă”, artiștii Cutiuței Muzicale, care vin cu spectacolul „Secretul Pălăriei Fermecate”, dar și alături de îndrăgita solistă NICO.

Decor de vis

Amplasate în acest an după un concept special, luminițele vor acapara toate privirile. Pigmenți aurii și lumină alb caldă învăluie străzile Craiovei cu discreție și strălucire deopotrivă. Dacă bulevardul A.I. Cuza este împodobit cu globuri și sfere de diverse dimensiuni, forme și texturi, fațada Primăriei impune, în acest an, un decor monumental prin coroana centrală de brazi aurii și ploaia de lumini frumos aranjate. Craiovenii vor avea ocazia să admire, în Piața Mihai Viteazu, două cupole impresionante cu străluciri de diamant. Bradul care va trona pe patinoar reprezintă un apogeu de prețiozitate prin zecile de globuri lucioase aurii și medalioane texturate, în timp ce clădirea Palatului Administrativ este îmbogățită anul acesta de 3 coroane de brad decorate cu globuri de dimensiuni diferite.

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun de la Craiova aduce în prim plan produse inedite de sezon, dar și momente speciale, dedicate atât celor mai mici, cât și adulților. Cu tolba plină de produse de tot felul au venit comercianți și artizani din aproape toate regiunile țării: de la Săpânța, Satu-Mare, din Moldova, de la Cluj-Napoca, din Harghita și Covasna, de la Târgoviște, din Craiova, dar și de la Timișoara, București, Olt sau Brăila. Craiovenii vor avea de ales, pentru prima oară la Târgul de Crăciun, și dintre bunătățile oferite în truck-urile din Orășelul Copiilor, de pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS