21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieCadrele didactice de la Colegiul „Ștefan Odobleja“ protestează în faţa Primăriei Craiova

Cadrele didactice de la Colegiul „Ștefan Odobleja“ protestează în faţa Primăriei Craiova

Cadrele didactice de la Colegiul Național „Ștefan Odobleja din Craiova protestează în faţa primăriei. Profesorii, 15 la număr, s-au aliniat lângă clădirea instituţiei, afişând mesaje prin care trag un semnal de alarmă cu privire la „neajunsurile cu care se confruntă“.

Scandalul este deja de notorietate şi a pornit după ce Primăria Craiova a decis, anul trecut, ca un corp de clădire de la Colegiul „Ștefan Odobleja“ să fie cedat Liceului „Voltaire“. Decizia a stârnit valuri de proteste din partea profesorilor de la „Ștefan Odobleja“, scandaluri şi în Consiliul Local, dar primăria a rămas fermă pe poziţie. Mai mult, s-a ajuns şi în instanţă.

Cei 15 profesori au venit „înarmaţi“ cu bannere, fiecare cu câte un mesaj sugestiv. „Şi elevii noştri merită! Stop discriminare!“, „Nu mai tolerăm batjocura!“ sau „Daţi înapoi ce aţi luat de la Colegiul «Ștefan Odobleja»!“ sunt doar câteva din mesajele postate de profesori.

Ce susţin cadrele didactice de la Colegiul „Ștefan Odobleja“

Cadrele didactice de la Colegiul „Ștefan Odobleja“ susțin că au rămas fără suficiente clase după ce li s-a luat acel corp de clădire şi spun că s-a creat o adevărată harababură în școală. Profesorii mai spun că elevii trebuie să învețe în laboratoare și că aproape în fiecare pauză se plimbă cu ghiozdanele în spate.

Un grup de cadre didactice de la Colegiul Național „Ștefan Odobleja a venit, zilele trecute, şi la redacția Gazeta de Sud. Ele au reclamat faptul că de ceva vreme încearcă să ajungă la reprezentanții administrației locale în audiență și că de fiecare dată au așteptat în zadar pe holurile instituției. Profesorii susțin că tot ce își doresc este ca liceul să redobândească clădirea-pavilion, situată la poartă, pe care administrația a dat-o anul trecut Liceului „Voltaire“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS