32.8 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe îmbunătățește starea de sănătate a premierului slovac

Se îmbunătățește starea de sănătate a premierului slovac

Starea de sănătate a premierului slovac, Robert Fico, după tentativa de asasinat împotriva sa din 15 mai, se îmbunătăţeşte. Anunţul a fost făcut luni de guvernul de la Bratislava şi despitalul din oraşul Banska Bystrica, unde şeful executivului este internat, transmite Reuters.

Fico (59 de ani) a fost împuşcat cu patru gloanţe de la mică distanţă, atunci când îşi saluta simpatizanţii după o reuniune a guvernului desfăşurată în 15 mai în oraşul Handlova.

El a fost transportat în stare gravă la spitalul din Banska Bystrica, unde a fost supus imediat unei operaţii care a durat peste cinci ore. După două zile, a fost operat din nou. De atunci, starea sănătăţii sale se ameliorează, a anunţat luni Spitalul universitar F.D. Roosevelt din Banska Bystrica.

Atacul a evidenţiat divizarea politică profundă existentă în societatea slovacă

„Pe baza rezultatelor examinării, întâlnirea echipei medicale a confirmat ameliorarea graduală a stării sănătăţii prim-ministrului”, a menţionat guvernul slovac, fără a oferi alte detalii. Atacul, prima tentativă majoră de asasinat contra unui lider politic european în ultimii peste 20 de ani, a evidenţiat divizarea politică profundă existentă în societatea slovacă. Poliţia l-a arestat pe autor la locul atacului. Ulterior, procurorii l-au acuzat pe atacator, identificat drept Juraj C. (71 de ani), de crimă cu premeditare, iar un tribunal a ordonat plasarea acestuia în arest. Juraj C. a declarat în faţa instanţei că a dorit doar să-l rănească pe Robert Fico, nu să îl ucidă, întrucât nu este de acord cu politicile sale guvernamentale. El a folosit o armă pe care o avea de peste 30 de ani.

Citește şi: O fetiţă din Breasta a plecat de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS