31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePodul Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de doi ani

Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de doi ani

Bulgaria începe în luna iulie lucrări de consolidare la Podul Giurgiu-Ruse, iar traficul se va desfășura pe o singura bandă timp de doi ani.

Șoferii care merg la vară cu mașina în Grecia, prin Bulgaria, trebuie să se înarmeze cu multă rabdare pentru că cel mai probabil traficul va fi foarte aglomerat, potrivit digi24.ro.

Pe podul de la Ruse trec zilnic mii de mașini și cel puțin 1000 de TIR-uri

Pe podul de la Ruse trec zilnic mii de mașini și cel puțin 1000 de TIR-uri, însă provocarea apare vara, când peste un milion de români traversează Podul Prieteniei pentru a ajunge în Grecia. Autoritățile spun că va exista și un feribot între Giurgiu și Ruse, care va transporta mașini.

Nu se știe însă dacă soluția activării feribotului în zonă va functiona pentru ca acesta nu poate transporta mai mult de 200 de camioane cu o capacitate de 40 până la 45 de tone pe zi într-un singur sens, iar timpul de transport de la granița cu Bulgaria până la granița cu România este de o ora.

Podul de 2 kilometri a fost deschis în 1954, iar de atunci până în urmă cu câțiva ani nu au mai avut loc reparații la structura de rezistență.

Citește şi: Român, prins că spiona pentru Rusia. Fotografia convoaie militare și instituții-cheie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS