20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă persoane, arestate după atacul unei secții de poliție dintr-o suburbie a Parisului

Nouă persoane, arestate după atacul unei secții de poliție dintr-o suburbie a Parisului

Nouă persoane au fost arestate după ce o secție de poliție din suburbia pariziană La Courneuve a fost atacată duminică seara târziu. Au avut loc ciocniri între tineri și forțele de poliție, a declarat luni șeful poliției din Paris.

„Au fost nouă arestări, ceea ce nu este nesemnificativ. Poliția a restabilit rapid ordinea și securitatea”, a declarat luni Laurent Nunez la televiziunea TF1.

Ciocnirile au avut loc după ce săptămâna trecută un tânăr a murit. El nu a reușit să-și oprească scuterul după ce poliția l-a somat să facă acest lucru.

Tânărul de 18 ani a fost lovit frontal de o maşină de poliţie şi rănit mortal miercuri seară în suburbia Aubervilliers, la nord-est de Paris.

Tânărul, care avea şi un pasager, ignorase iniţial un control în trafic al poliţiei şi apoi trecuse pe roşu în timp ce era urmărit de maşina de poliţie.

Poliţia afirmă că scuterul încercase să depăşească o maşină şi s-a ciocnit frontal cu o altă maşină de poliţie chemată în ajutor. Poliţiştii spun că au încercat să evite un taxi şi s-au ciocnit cu scuterul, potrivit english.aawsat.com.

În timp ce prefectul poliţiei declară că nu are niciun motiv să se îndoiască de relatarea poliţiştilor, rudele victimei acuză poliţia de premeditare.

Problemele de securitate sunt de o importanță capitală pentru autoritățile franceze, deoarece Jocurile Olimpice de la Paris vor începe pe 26 iulie. Unele site-uri ale Jocurilor Olimpice de la Paris au fost vandalizate în timpul revoltelor din vara anului 2023, care au fost declanșate de împușcarea mortală a unui adolescent de origine nord-africană de către poliție.

Citește și: Bunuri contrafăcute în valoare de 4.000.000 lei, confiscate la Calafat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS