22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă internă la IPJ Sibiu după ce un procuror care a condus băut şi a lovit două mașini nu a fost testat de poliţişti

Anchetă internă la IPJ Sibiu după ce un procuror care a condus băut şi a lovit două mașini nu a fost testat de poliţişti

IPJ Sibiu a deschis o anchetă internă după ce un procuror local a fost acuzat că ar fi condus băut şi a lovit două autoturisme, iar poliţiştii sosiţi la faţa locului nu l-ar fi testat pentru stabilirea alcoolemiei.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu a declanşat o anchetă internă, după ce a apărut o înregistrare audio în spaţiul public în care procurorul Eugen Stoina îi povesteşte unui fost poliţist că nu a fost testat pentru consum de alcool de către poliţiştii sibieni, deşi a fost autorul unei tamponări în stare de ebrietate.

Fostul magistrat al Direcției Naționale Anticorupție, actual magistrat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, recunoaște că a băut o bere în ziua respectivă. Spune că nu a fost testat a doua zi după incident, ci chiar în ziua accidentului și, mai mult decât atât, susține că a solicitat încheierea actelor a doua zi pentru că avea o programare la medic. 

Anchetă internă la IPJ Sibiu

Conducerea Inspectoratului Poliției Județene Sibiu a deschis o anchetă internă care privește modul în care polițiștii rutieri au gestionat acest eveniment. 

„Având în vedere informaţiile apărute în social media referitor la modul de protocolare de către poliţiştii rutieri a unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu a fost declanşată o anchetă internă în vederea verificării tuturor aspectelor incidente acestui caz, urmând ca în funcţie de rezultat să fie dispuse măsurile legale în consecinţă”, a declarat, la solicitarea Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Revocat din funcţia de procuror DNA după ce a provocat un alt accident, tot băut

Procurorul nu ar fi la prima abatere.

În 2018, Eugen Stoina a fost revocat din funcţia de procuror DNA, fiind acuzat că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a produs un accident rutier în Bucureşti, fără victime spitalizate. Procurorul ar fi plecat din spital, fără să anunţe pe nimeni, pentru a evita recoltarea de probe biologice. Atunci, DNA preciza, printr-un comunicat de presă, că în ziua producerii accidentului Stoina se afla în concediul legal de odihnă.

Citește și: Târgu Jiu: Toți cei șapte reținuți în dosarul traficului de droguri de mare risc, arestați preventiv

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS