16.8 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Mecanicii de locomotivă reiau greva, începând de joi

Germania: Mecanicii de locomotivă reiau greva, începând de joi

Mecanicii de locomotivă din Germania vor lansa un nou val de greve, începând de joi dimineaţa, a declarat luni preşedintele Sindicatului mecanicilor de locomotivă (GDL), Claus Weselsky, adăugând că eşecul negocierilor salariale cu conducerea operatorului feroviar Deutsche Bahn (DB) nu a lăsat sindicatului altă opţiune decât greva, transmite Reuters, preluata de Agerpres.

„În primul rând, negocierile au eşuat. În al doilea rând, noi greve vor urma pe cale de consecinţă”, a declarat Weselsky.

Potrivit acestuia, în ceea ce priveşte transportul feroviar de pasageri, greva ar urma să înceapă joi dimineaţa la ora locală 2:00 am (1:00 GMT) şi va dura 35 de ore. În ceea ce priveşte transportul feroviar de marfă, oprirea lucrului va începe încă de miercuri seara, de la ora 18:00 pm.

A cincea grevă organizată de GDL în încercarea de a obţine salarii mai mari

Aceasta va fi a cincea grevă organizată de GDL în încercarea de a obţine salarii mai mari, care să compenseze efectele inflaţiei, precum şi pentru reducerea programului săptămânal de lucru, de la 38 până la 35 de ore, fără o diminuare a salariilor.

„Greva va dura 35 de ore, astfel încât toată lumea din ţară să înţeleagă despre ce vorbim: săptămâna de lucru de 35 de ore”, a subliniat Weselsky.

Precedenta grevă la scară naţională a mecanicilor de locomotivă din Germania a avut loc la finele lunii ianuarie şi urma să fie cea mai lungă din istoria companiei Deutsche Bahn. Însă protestul a trebuit să se încheie prematur după ce încetinirea economiei germane a presat sindicatul GDL să revină la masa negocierilor.

Citeşte şi: Autovehicule militare străine, implicate într-o tamponare în lanţ pe DN 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS