20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori în memoria lui Alexei Navalnîi

Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori în memoria lui Alexei Navalnîi

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, un monument al victimelor represiunii politice, în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi.

„La instrucţiunile Ministerului Afacerilor de Externe român, ambasadorul României la Moscova a depus flori la Piatra Solovetsky, pentru a omagia moartea neaşteptată şi şocantă a lui Alexei Navalnîi. Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia şi către toţi oamenii din Rusia care tânjesc după democraţie, libertate şi demnitate”, arată o postare pe pagina X, fostă Twitter a MAE.

Alexei Navalnîi a murit pe 16 februarie, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare. El era încarcerat de la începutul lui 2021, iar starea sănătăţii i s-a deteriorat în ultimele luni.

Vladimir Putin nu a făcut nicio declaraţie despre moartea lui Aleksei Navalnîi.

Trupul lui Aleksei Navalnîi va fi predat familiei sale doar după o examinare care va dura cel puţin 14 zile, au declarat apropiaţii acestuia, citând ceea ce au aflat de la anchetatorii ruşi.

Citeşte şi: Asistentă maternală, acuzată de lovituri cauzatoare de moarte în dosarul fetiței care a căzut din pat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS