8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistentă maternală, acuzată de lovituri cauzatoare de moarte în dosarul fetiței care a căzut din pat

Asistentă maternală, acuzată de lovituri cauzatoare de moarte în dosarul fetiței care a căzut din pat

Asistenta maternală care o avea în grijă pe fetiţa de 4 ani din Mașloc, județul Timiș, decedată după ce ar fi căzut din pat, este acuzată de lovituri cauzatoare de moarte. La două luni de la tragedie, ea a fost chemată marţi de procurori pentru a i se aduce la cunoștință faptul că are calitatea de suspect în dosar, informează TVR.

Asistenta maternală a ajuns marți în fața procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, însoțită de avocată.

Ea a declarat că tot ce a apărut în presă până acum este o minciună. Asistenta maternală a luat la cunoștință faptul că are calitatea de suspect în dosar.

A sunat la 112 abia după ce fetiţa a murit

Tragedia a avut loc pe 7 decembrie. La acel moment, asistenta maternală, în vârstă de 72 de ani, avea în grijă cinci copii – unul de 17 ani, un copil de 11 ani, pe care l-a și adoptat, precum și trei frați: un bebeluș, fetița de 4 ani și frățiorul ei de 6 ani.

În acea noapte, fetița ar fi căzut din pat, între pat și dulap, iar loviturile pe care le-ar fi suferit în urma căzăturii i-ar fi provocat moartea.

Asistenta maternală, care are și pregătire medicală, nu a sunat la 112 imediat, ci după mai multe ore, după ce fetița decedase. Echipajul medical a descoperit că trupul micuței era acoperit de vânătăi și de lovituri.

Inițial, încadrarea a fost de loviri și alte violențe, însă a fost schimbată în lovituri cauzatoare de moarte.

Asistenta maternală a fost audiată o singură dată de procurori. Nici inspectorii de la Protecția Copilului nu au reușit să stea de vorbă cu ea. Femeia a refuzat să îi primească în curte.

După producerea tragediei, copiii au fost luați din grija femeii, cu excepția celui adoptat, și plasați la o altă asistentă maternală, care avea deja o condamnare pentru violență.

De aproximativ trei săptămâni, copiii se află la o mătușă.

Citeşte şi: Bărbat arestat după ce a intrat cu maşina într-un grup de persoane cu care se certase

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS