20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilete la stațiune de la Casa de Pensii pentru o nouă categorie de persoane

Bilete la stațiune de la Casa de Pensii pentru o nouă categorie de persoane

O nouă categorie de persoane poate primi, începând de anul acesta, bilete de tratament la stațiune de la Casa de Pensii. Măsura va intra în vigoare de la 1 septembrie.

Caselor teritoriale de pensii le-a fost repartizată deja prima serie de bilete de tratament din acest an. Din toamnă, de ele pot beneficia și soțul/soția asiguratului/pensionarului sistemului public de pensii, care nu este asigurat/pensionar al sistemului public.

Măsura ar urma să intre în vigoare de la 1 septembrie 2024, odată cu aplicarea noii legi a pensiilor.

„Soții sau soțiile asiguraților sau pensionarilor sistemului public, care nu au dreptul la bilet de tratament în nume propriu pot beneficia de bilet numai dacă însoțesc titularii de drept la tratament balnear și dacă nu se încadrează în categoria pensionarilorsau a asiguraților prevăzuți la art. 6 din legea nr. 360/2023”, se menționează la punctul D.2.8. din ordinul privind criteriile de acordare.  

Această nouă categorie de beneficiari are în schimb obligația să plătească integral costul biletului, cel mai scump bilet pentru o durată de 16 zile, care include cazare, masă și tratament, ajungând la aproximativ 3.000 lei (2.968 lei).

Citește și: Bărbat arestat în legătură cu moartea a trei copii și două femei, în Canada

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS