20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de vânt în aproape toată țara

Cod galben de vânt în aproape toată țara

Administrația Națională de Meteoologie a emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului în aproape toată țara. Vor fi și precipitații moderate cantitativ la munte de la ora 8.00 la ora 22.00.

Pe parcursul zilei de azi, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, În Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. Vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h în:

  • Crișana,
  • Maramureș,
  • Dobrogea,
  • local în Banat și Moldova
  • în restul Olteniei și Munteniei

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp), potrivit ANM. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit.

Va fi cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită înzona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Intervalul de valabilitate: 5 februarie, ora 8.00 – 5 februarie, ora 22.00

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h. Va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

Citește și: (VIDEO) Lista câștigătorilor premiilor Grammy

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS