17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Iohannis l-a pensionat pe Cristi Dănileț

Președintele Iohannis l-a pensionat pe Cristi Dănileț

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Cluj a lui Cristi Danileţ, alături de cele privind pensionarea altor magistraţi.

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător a lui Trache Nicolae-Petre la Curtea de Apel Ploieşti – pensionare, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător a lui Danileţ Vasilică-Cristi la Tribunalul Cluj – pensionare, decretul privind eliberarea din funcţia de judecător a lui Codreanu Petronela, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Giurgiu, delegată în funcţia de preşedinte al Secţiei civile a acestei instanţe – pensionare şi decretul privind eliberarea din funcţia de judecător a lui Slate Aida-Iolanda la Tribunalul Constanţa – pensionare, conform news.ro.

Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat, miercuri seară, că a condus ultima şedinţă de judecată, după ce a luat decizia de a se pensiona. ”Plec din această profesie convins că nu puteam să fac mai mult pentru independenţa justiţiei, demnitatea magistraţilor, aplicarea corectă a legii pentru cetăţean”, a arătat el.

Judecătorul Cristi Danileţ anunţa, în 5 ianurie, că se pensionează

Judecătorul Cristi Danileţ anunţa, în 5 ianurie, că se pensionează. ”După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, arăta el, menţionând că se va concentra pe educaţia juridică, inclusiv pentru adulţi. 

El a invocat faptul că făcea naveta de la Oradea la Cluj-Napoca, iar solicitările sale de a fi transferat de la Tribunalul Cluj la Tribunalul Bihor nu au fost soluţionate. El a menţionat şi acţiunile declanşate de Inspecţia Judiciară împotriva sa, dar şi faptul că sunt condiţii mai bune pentru magistraţii care se retrag din activitate.

Citeşte şi: 203 ani de la Proclamația de la Padeș

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS