17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTAROM vrea să dea în judecată pasagerul care şi-a tăiat venele în avion

TAROM vrea să dea în judecată pasagerul care şi-a tăiat venele în avion

Compania Tarom a anunţat că ia în calcul posibilitatea de a-l da în judecată pe pasagerul care şi-a tăiat venele în unul din avioanele companiei. Avionul Tarom venea de la Bruxelles în Bucureşti cu aproape 200 de pasageri la bord. Un bărbat cu antecedente penale a făcut scandal pe toată durata zborului, a ameninţat pasagerii şi a fost extrem de violent cu însoţitorii de zbor. La finalul cursei, şi-a tăiat venele cu o lamă pe care o ţinuse ascunsă în gură, informează Observatornews.

Cursa TAROM a decolat la 22 şi 15 minute, ora locală din Bruxelles. Trebuia să aterizeze la Bucureşti după două ore. Bărbatul a început să aibă un comportament agresiv imediat ce a trecut de controlul de securitate de pe aeroportul din Belgia. Cu toate astea, a fost lăsat să se îmbarce.

A făcut scandal tot drumul, apoi s-a tăiat cu lama

În timpul zborului, bărbatul a fost extrem de agitat şi periculos. S-a certat şi a ameninţat însoţitorii de bord, motiv pentru care a primit un avertisment final, conform procedurilor de zbor. Echipajul aeronavei a luat în calcul inclusiv aterizarea forţată pe un aeroport de pe traseu. Înainte de a ajunge la sol, a cer prin turnul de control prezența poliției de frontieră la aterizare.

La București, pasagerii au fost evacuați pe ușa din spate a avionului. Individul s-a retras la clasa business, a scos o lamă pe care o ţinuse în gură şi a început să se taie pe braţe. Poliția de frontieră a intrat în forţă, i-a bandajat rănile, l-a pus la pământ şi l-a încătuşat. Bărbatul a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca, apoi la Obregia.

Surse din anchetă spun că ar mai fi avut tentative de suicid şi mai multe internări la Psihiatrie încă din 2010. E din Galaţi şi are un trecut infracţional stufos. Inclusiv tentativă de omor şi viol.

TAROM vrea să-l dea în judecată

La bordul avionului, printre călători, s-ar fi aflat Mircea Geoană, Raed Arafat și Rovana Plumb.

Nu e clar cum a reuşit bărbatul să intre în avion cu lama. De la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, astfel de obiecte sunt interzise la bord. Se crede că pasagerul ar fi scos lama dintr-un aparat de ras. Cantitatea de metal de doar câteva grame ar fi păcălit scannerul la îmbarcare.

Compania Națională de Transport Aerian TAROM SA evaluează inițierea unei acțiuni în instanță împotriva pasagerului, pentru descurajarea acestor manifestări, dar și pentru recuperarea pagubelor produse. În conformitate cu Codul Aerian al României, faptele pasagerului se încadrează la fapte penale, care se pedepsesc cu închisoare.

Citeşte şi: Femeie prinsă de două ori în aceași zi conducând fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS