20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateExercițiu major al NATO în prima jumătate a acestui an

Exercițiu major al NATO în prima jumătate a acestui an

Marea Britanie va trimite 20.000 de militari, nave de război și avioane de luptă în Europa, în cadrul unui exercițiu major al NATO în prima jumătate a acestui an. Anunţul a fost făcut luni de Ministerul britanic al apărării, transmite Reuters.  

Desfășurarea include 16.000 de soldați ai armatei britanice, care vor avea baza în Europa de Est din februarie până în iunie, un grup de atac pe portavion și avioane de atac și de supraveghere F35B Lightning. Exercițiul Steadfast Defender 24 al NATO marchează cel de-al 75-lea an al alianței occidentale. 

„Pot anunța astăzi că Marea Britanie va trimite aproximativ 20.000 de oameni pentru a lua parte la una dintre cele mai mari desfășurări ale NATO de la sfârșitul Războiului Rece”, a declarat secretarul apărării, Grant Shapps, în extrasele unui discurs care urmează să fie rostit în cursul zilei de luni la Lancaster House, publicat de Ministerul Apărării. 

Alianța NATO a sporit numărul de trupe pregătite de luptă

Alianța NATO a sporit numărul de trupe pregătite de luptă după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei în urmă cu aproape doi ani și a continuat să sprijine Kievul cu ajutor militar, economic și umanitar.  „În cadrul acestui exercițiu, militarii noștri își vor uni forțele cu omologii din 30 de țări NATO plus Suedia, oferind o reasigurare vitală împotriva amenințării lui Putin”, a declarat Shapps despre acest exercițiu. 

Săptămâna trecută, premierul Rishi Sunak a anunțat că Marea Britanie își va crește sprijinul pentru Ucraina în următorul exercițiu financiar la 2,5 miliarde de lire sterline (3,19 miliarde de dolari), o creștere de 200 de milioane de lire față de cei doi ani anteriori.

Citește şi: O nouă înregistrare cu ostatici israelieni, făcută publică de Hamas

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS