26.7 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMâna unui criminal din București, găsită lângă un râu din Argeș

Mâna unui criminal din București, găsită lângă un râu din Argeș

O mână de bărbat a fost găsită sâmbătă într-o zonă nelocuită, în apropierea râului Dâmboviţa, în comuna argeșeană Dragoslavele. În baza amprentelor, polițiștii au stabilit că îi aparține unui bucureștean condamnat pentru omor și tentativă de omor.

Un șofer a zărit, în lumina farurilor, pe un drum județean care trece prin apropierea râului Dâmbovița, o mână de om. A alertat imediat poliția din comuna Dragoslavele, însă restul corpului este de negăsit.

Mâna părea să fi stat în apă până să ajungă pe șosea, unde, cel mai probabil, a fost dusă de un câine, pentru că avea și semne de mușcături de animal.

Condamnat pentru omor și tentativă de omor

Anchetatorii au stabilit că mâna îi aparține unui bărbat care ar fi murit de circa trei-cinci zile.

„În urma implementării amprentelor în baza de date, polițiștii au reușit identificare persoanei (…) respectiv un bărbat de 53 de ani ce figurează cu domiciliul în (…) București. De asemenea, s-a stabilit că acesta figurează cu antecedente penale”, a transmis IPJ Argeș.

Bărbatul respectiv are amprentele în baza de date pentru ca în 1996 a fost condamnat și închis pentru omor. Iar între 2015 și 2019 a stat în pușcărie pentru tentativă de omor, după ce a vrut să își ucidă soția. Recent a fost acuzat de furt.

Forțe impresionante au încercat să dea de urma cadavrului. Pentru că zona este una muntoasă, polițiștii le-au cerut ajutorul salvamontiștilor din Argeș și Sibiu. Patru salvatori montani, cu doi câini pentru căutări după avalanșă și doi câini ai Ministerului de Interne, o mulțime de polițiști, jandarmi și pompieri, au căutat ore în șir, fără rezultat.

Anchetatorii nu exclud varianta ca bărbatul să fi fost ucis, iar criminalul să fi încercat să scape de cadavru.

Citește și: Bătrână moartă într-un incendiu. Fiul cu afecțiuni psihice, bănuit că a pus focul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS