15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBătrână moartă într-un incendiu. Fiul cu afecțiuni psihice, bănuit că a pus focul

Bătrână moartă într-un incendiu. Fiul cu afecțiuni psihice, bănuit că a pus focul

O femeie, de 77 de ani, din localitatea Mireșu Mare, județul Maramureș a fost găsită carbonizată în pat, după ce casa ei a fost cuprinsă de un incendiu. Polițiștii încearcă să afle dacă incendiul a fost accidental sau provocat de fiul femeii, care are probleme psihice.

Alarma s-a dat sâmbătă, înainte de prânz, când vecinii au sunat la 112. Bătrâna de 77 de ani locuia împreună cu fiul ei, de 56 de ani, care ar avea probleme psihice.

Bărbatul a reușit să iasă din casa cuprinsă de flăcări, dar mama lui – care avea probleme locomotorii – a rămas blocată în locuință.

„Amărâtă, că a fost tot beteagă, că a avut diabet, și băiatul ei îi făcea injecțiile, și el e handicapat. Se zice că din lemne, că din cauza focului, că a făcut focul și a căzut”, a declarat o vecină pentru ȘtirileProTV.

Pompierii au reușit să stingă focul și să ajungă la femeie, dar aceasta nu mai respira.

Fiul victimei a fost dus la spitalul din Sighetu Marmației pentru expertiză psihiatrică. Polițiștii încearcă să afle dacă individul a pus focul intenționat sau incendiul a izbucnit în urma unui accident.

Bărbatul are și antecedente: în luna mai, a fost acuzat că și-ar fi sechestrat fiica, o tânără de 25 de ani. Atunci, tot vecinii au fost cei care au alertat autoritățile, după ce n-au mai văzut-o pe fată zile la rând. Tânăra a fost găsită de polițiști în condiții greu de imaginat, cu răni pe corp.

Polițiștii au deschis acum un dosar penal pentru ucidere din culpă și distrugere.

Citește și: Austria e de acord să ne primească în Schengen. Pentru început, doar cu avionul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS