6.4 C
Craiova
luni, 4 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCătălin Cherecheş, greu de extrădat

Cătălin Cherecheş, greu de extrădat

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, va fi extrădat din Germania prin procedura obişnuită care ar putea dura, din practica anterioară, 30-45 de zile. Cherecheş a refuzat să fie extrădat prin procedură simplificată, care ar dura 10 zile, potrivit News.ro.

„Din practica anterioară, ar dura undeva între 30 şi 45 de zile, în funcţie de instanţă”, a precizat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la Antena 3, joi seară, referindu-se la procedura obişnuită prin care va fi extrădat din Germania fostul primar al oraşului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Predoiu a explicat că este vorba despre o procedură standard, în care nu sunt implicate nici ministerele de Justiţie sau Interne din România, nici cele din Germania, procedura fiind una europeană.

„Este vorba despre un mandat european de arestare şi de o extrădare care se face în baza acestui mandat european de arestare. De ce subliniez european, pentru că în acest caz se practică o procedură care se desfăşoară de la instanţă la instanţă. Nu sunt implicate în mod direct Ministerele de Justiţie sau de Interne, nici de la noi, nici din Germania. E vorba de o procedură standard de reglementări europene”, a explicat Predoiu.

Citește și: Un biciclist a murit după ce a căzut în gol de la 6 metri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS