8.1 C
Craiova
miercuri, 28 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOMS: În Fâşia Gaza, bolile ar putea ucide mai mulţi oameni decât bombele

OMS: În Fâşia Gaza, bolile ar putea ucide mai mulţi oameni decât bombele

Mai mulţi oameni ar putea muri din cauza bolilor decât a bombardamentelor în Fâşia Gaza dacă sistemul de sănătate de acolo nu este reparat, a avertizat marţi o purtătoare de cuvânt al OMS, transmite Reuters.

Autorităţile sanitare din Gaza susţin că peste 15.000 de persoane au fost ucise în bombardamentele israeliene, multe altele fiind date dispărute.

Israelul a promis să anihileze mişcarea islamistă palestiniană Hamas, după ce aceasta a ucis peste 1.200 de persoane şi a luate alte 240 ostatice în timpul unui atac terorist de amploare comis în sudul Israelului pe 7 octombrie.

„Vom vedea mai mulţi oameni murind din cauza bolilor decât din cauza bombardamentelor“

”În cele din urmă vom vedea mai mulţi oameni murind din cauza bolilor decât din cauza bombardamentelor dacă nu suntem capabili să reconstruim sistemul sanitar”, a spus Margaret Harris într-o conferinţă de presă la Geneva, potrivit Agerpres.

Ea şi-a exprimat îngrijorarea faţă de o creştere a numărului de cazuri de boli infecţioase, în special enterocolită.

”Nu există deloc medicamente, activităţi de vaccinare, acces la apă potabilă şi alimente. Am văzut un număr foarte mare de cazuri de diaree în rândul copiilor”, a adăugat reprezentanta OMS.

Ea a calificat drept o ”tragedie” căderea spitalului Al-Shifa din nordul Fâşiei Gaza.

Citeşte şi: Sute de oameni au urcat să vadă Sfinxul. Trei turiști, găsiți în hipotermie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS