20.1 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Poluarea este la un nivel record în New Delhi

(VIDEO) Poluarea este la un nivel record în New Delhi

Poluarea aerului din Delhi a crescut de 100 de ori peste limita de sănătate admisă de Organizația Mondială a Sănătății.

Calitatea aerului din Delhi a atins niveluri severe vineri, iar un smog toxic gros a acoperit orașul, marcând începutul unui sezon de poluare.

Școlile au fost închise și construcțiile neesențiale au fost interzise în jurul Delhi. Indicele de calitate a aerului din oraș a atins 500 – cel mai mare nivel măsurat. Este de 100 de ori peste limita considerată a fi sănătoasă de către OMS. „În Delhi pot vedea catastrofa climatică desfășurându-se în fața ochilor mei”, a spus un localnic, potrivit The Guardian.

Potrivit oficialilor regionali, o combinaţie sezonieră de temperaturi mai scăzute, o absenţă a vântului şi incendieri ale miriştilor din statele învecinate a determinat o creştere accentuată a poluanţilor atmosferici.

În ultimele zile, statul Punjab a înregistrat o creștere de 740% a numărului de incendii agricole, peste o mie fiind înregistrate într-o singură zi. Alte cauze ale poluării în oraș sunt emisiile auto, construcțiile și arderea gunoiului la uzinele de deșeuri.

Cel mai poluat oraș din lume

Delhi, unde locuiesc aproximativ 33 de milioane de oameni, este clasat în mod regulat ca fiind cel mai poluat oraș din lume.

Potrivit indicelui de viață privind calitatea aerului din acest an, întocmit de Institutul de politică energetică al Universității din Chicago, locuitorii din Delhi ar putea avea viața scurtată cu 11,9 ani din cauza aerului de proastă calitate pe care îl respiră.

Medicii din Delhi au declarat că au început deja să observe impactul dăunător al poluării asupra locuitorilor orașului.

„Numărul pacienților cu probleme respiratorii a crescut, mai multe persoane având tuse, răceală, ochi apoși și iritați și probleme respiratorii. Oameni de toate vârstele sunt afectați de acest lucru. Este timpul să purtăm măști și să ieșim afară doar atunci când este nevoie”, a declarat Nikhil Modi, medic la spitalul Apollo din Delhi.

Potrivit consiliului central de control al poluării, nivelurile de poluare din Delhi în octombrie au fost cele mai scăzute din 2020 încoace.

Citește și: Dolj: Un tânăr fără permis a murit, după ce a intrat cu mașina într-un podeț

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS