4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateA murit încă o persoană rănită în explozia de la Crevedia

A murit încă o persoană rănită în explozia de la Crevedia

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns la şase morţi. Un pacient cu arsuri pe 40% din corp internat la o clinică Lubeck, Germania, a decedat pe 30 septembrie. Patru persoane rănite în urma exploziei mai sunt internate la clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck, cel din Lubeck urmând să fie transferat luni în România.

Conform Ministerului Sănătăţii, în afară de aceştia patru, alte 48 de persoane au fost rănite, 41 fiind tratate în spitale din România, iar şapte în spitale din străinătate.

Dintre pacienţii aflaţi în străinătate, se află în stare critică unul dus iniţial la Milano, care are arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, afirmă medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Un alt pacient cu arsuri pe mai mult de 45% din suprafaţa corpului, aflat tot la Milano, respiră spontan, este stabil hemodinamic, cu evoluţie clinică favorabilă, fiind monitorizat intensiv continuu. Şi acesta a fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor.

Un pacient cu arsuri pe mai mult de 15% din suprafaţa corpului se află la Bruxelles. Un alt rănit, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului se află la Lubeck, în Germania, urmând să fie transferat într-o unitate medicală din România în cursul zilei de luni.

Au fost externaţi pacienţi de la clinici din Berlin – 2, Bruxelles – 1, Graz (Austria) – 2, Viena – 1. Bergen (Norvegia) – 1.

Citeşte şi: Bărbat rănit grav după ce a căzut de pe acoperişul unui grajd

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS