25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul împuşcat de un soţ gelos a murit. Familia a acceptat să-i doneze organele

Bărbatul împuşcat de un soţ gelos a murit. Familia a acceptat să-i doneze organele

Bărbatul împuşcat şi înjunghiat în gât cu şurubelniţa, joia trecută, în parcarea unui supermarket din Arad, a murit. După ce a fost declarat în moarte cerebrală, familia a fost de acord cu prelevarea de organe. Ficatul şi rinichii săi au salvat trei vieţi, conform Agerpres.

Directorul medical al SJU Arad, Cătălin Hreniuc, a declarat marţi că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe în noaptea de luni spre marţi.

„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe. Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc.

Soţul gelos şi-a recunoscut fapta

Atacatorul, un bărbat de 50 de ani, şi-a recunoscut faptele în timpul audierii, ulterior fiind arestat preventiv.

Conform anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe concubina sa, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu alt bărbat în parcarea unui supermarket i-a atacat pe amândoi. Agresorul l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă. Pe femeie a bătut-o şi a călcat-o cu picioarele pe cap.

La sosirea medicilor, după ce martorii au sunat la 112, bărbatul avea încă înfiptă şurubelniţa în gât.

Suspectul a fost cercetat iniţial pentru „violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor calificat cu premeditare şi asupra a două sau mai multe persoane”, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală. Procurorii urmează să schimbe încadrarea juridică a faptelor, în urma decesului victimei.

Citeşte şi: Urs lovit de tren la Târgu Cărbunești

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS