10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFost primar, anchetat după ce a plătit pietruirea unor drumuri care erau deja asfaltate

Fost primar, anchetat după ce a plătit pietruirea unor drumuri care erau deja asfaltate

Fostul primar din localitatea timișană Ohaba Lungă e acuzat că a contractat lucrări de pietruirea unor drumuri deja asfaltate. Fapta ar fi avut loc înainte de alegerile locale din 2020, relatează Opinia Timișoarei.

Împreună cu fostul primar va trebui să dea explicații în față procurorilor și viceprimarul de la acea vreme, care în prezent este primar.

Prejudiciul este de 270.000 de lei.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Timiș, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, au pus în executare joi șase mandate de percheziție domiciliară și șapte mandate de percheziție auto la sediul unității administrativ-teritoriale din Ohaba Lungă, la sediile a patru societăți comerciale din Timișoara, Lugoj și Sanandrei, precum și la domiciliul unui bărbat de 40 de ani din Lugoj.

Perchezițiile au fost desfășurate într-un dosar penal de abuz în serviciu și fals intelectual, constând în contractarea de către o societate comercială a unor lucrări de întreținere drumuri comunale și decontarea acestora în baza unor documente cu conținut ireal, a transmis IPJ Timiș.

Primăria din Ohaba Lungă mai este vizată de o anchetă. O angajată ar fi încasat timp de cinci ani salariul fără să vină la muncă. Persoana respectivă era încadrată fictiv la primărie, dar îşi desfăşura de cinci ani activitatea la cabinetul medical.

Citește și: Șofer rănit în urma coliziunii între două autoturisme, în Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS