22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR anunţă că viteza medie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 Km/h

CFR anunţă că viteza medie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 Km/h

CFR SA a anunţat că viteza medie a trenurilor va fi redusă cu 20-30 de km/h, în zilele de marţi şi miercuri. Măsura a fost luată din cauza temperaturilor ridicate. La nivelul liniei de cale ferată se vor înregistra peste 50 de grade Celsius. Măsura va afecta circulaţia feroviară pe raza a şase regionale CFR, inclusiv Bucureşti

Compania Naţională de Căi Ferate CFR informează, printr-un comunicat de presă, că în zilele de marţi şi miercuri, din cauza temperaturilor extreme de 39 – 42 de grade Celsius care se vor înregistra pe raza mai multor judeţe, aflate sub incidenţa celor două avertizări de temperaturi caniculare – Cod Roşu şi cod Portocaliu, traficul feroviar pe anumite intervale de cale ferată de pe raza Regionalelor CF Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Galaţi şi Constanţa se va desfăşura în conditii speciale.

Va fi redusă viteza de circulaţie a trenurilor

Astfel, va fi redusă viteza de circulaţie a trenurilor, doar în anumite intervale orare, pe segmentele de cale ferată unde temperatura la nivelul şinei ajunge şi chiar depăşeşte 50 de grade Celsius. CFR a precizat că această măsură este prevăzută de instrucţiile feroviare şi are drept scop desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.

“Reducerea vitezei de circulaţie în condiţii de vreme caniculară reprezintă una dintre principalele măsuri aplicate de orice sistem feroviar, în vederea derulării traficului în condiţii de siguranţă în zonele aflate sub avertizare de temperaturi extreme. Menţionăm faptul că, în intervalele orare în care temperatura în aer depăşeşte deja 37 de grade, personalul de întreţinere a infrastructurii feroviare efectuează permanent revizii suplimentare pe reţea, prin verificarea directă a căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor la nivelul şinei, iar în intervalele orare în care temperatura în şină pe anumite intervale de staţii depăşeste 50 de grade se reduce viteza de circulaţie a trenurilor în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, astfel încât traficul feroviar să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă”, a transmis CFR. 

Citeşte şi: Coldplay, un al doilea concert anunțat în România în 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS