22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații CFR protestează luni în fața Ministerului Transporturilor

Angajații CFR protestează luni în fața Ministerului Transporturilor

Angajații CFR protestează luni în fața Ministerului Transporturilor pentru salarii mai mari și mai mulți bani pentru piese de schimb la trenurile de călător.

Sindicaliștii reclamă că ajung la salarii decente cu tot cu sporuri și doar dacă prestează ore suplimentare în fiecare lună. Aceștia spun că nu e suficient.

Rodrigo Maxim – președintele Federației Transportatorilor Feroviari: „Noi vrem salariile de bază ca la cei de la CFR Marfă. În toată Uniunea Europeană, fiind cei cu experiența cea mai mare, adică mecanicii de drum, este între 3000 de euro și 5000 de euro. În România, real, venitul ar fi în jur de 1500 de euro, ne referim la venit. Noi spuneam de salariile de bază, că le vrem măcar ca la cei de la CFR Marfă. Deci în jur de 1500 de euro, cu ore suplimentare ajung până la 2000 de euro. Dar asta, repet, plecați mai tot timpul de acasă. Adică, practic, văd mai rar casa”.

Fără ore suplimentare

Sindicaliștii spun că dacă cererile nu le vor fi ascultate, nu vor mai presta ore suplimentare de la jumătatea lunii iulie. Acest lucru va duce la perturbări ale circulației garniturilor.

„Vor face numai norma ca să înțeleagă și administrația CFR Călători și conducerea Ministerului Transporturilor și toată lumea… să vadă care sunt salariile reale și venitul real pentru că este foarte ușor să discutăm despre un om care face două norme într-o lună și să-l dăm exemplu.

Orice cetățean român care face două servicii ia salariul aferent pentru două servicii.

Nu ar fi o creștere exagerată. Ar însemna o creștere de circa 900, până în 1000 de lei”, a spus Rodrigo Maxim.

Citește și: 4076 de absolvenți la examenul de Bacalaureat din Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS