15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi arestați într-un dosar cu diplome false de bacalaureat

Doi arestați într-un dosar cu diplome false de bacalaureat

Un student şi o secretară a Universității private Tibiscus din Timișoara au fost reţinuţi într-un scandal cu diplome false de bacalaureat.

Mai mulţi tineri ar fi cumpărat diplome false cu ajutorul cărora s-au înscris la o universitate particulară din Timișoara. Ei au plătit 2.000 de euro pentru diploma în baza căreia au fost primiți la Facultatea de Informatică.

Poliţiştii au descins la sediul Universităţii Tibiscus din Timişoara şi la adresele a şapte persoane suspectate că ar face parte din reţea.

Un bărbat de 26 de ani şi o femeie de 48 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Aceștia sunt acuzați de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, a transmis IPJ Timiş.

Secretara Facultăţii de Calculatoare şi Informatică era implicată, spun surse din anchetă, în reţeaua care se ocupa cu falsificarea diplomelor de bacalaureat.

„Este un caz izolat al unei persoane, care îşi asumă faptele pe care le-a făcut. Acest lucru se poate întâmpla oriunde. Deocamdată, vrem să vedem ce spun organele abilitate. Categoric că se vor lua măsuri”, a declarat Radu Răducan, rectorul Universităţii Tibicus.

Poliţiştii continuă cercetările pentru a afla câţi tineri au intrat la facultate cu acte false.

Citește și: Un mort şi patru răniţi după ce o maşină a lovit trei autoturisme staţionate

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS