17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCine candidează la prezidențialele din SUA

Cine candidează la prezidențialele din SUA

Cine sunt candidații la prezidențialele din SUA? Fostul vicepreședinte Mike Pence și fostul guvernator de New Jersey Chris Christie intenționează să anunțe săptămâna viitoare că vor candida la alegerile prezidențiale, alăturându-se fostului președinte Donald Trump pe o listă tot mai mare de republicani care vor să îl înlocuiască pe președintele democrat Joe Biden.

Iată o listă a candidaților pentru 2024 atât din partea Partidului Democrat, cât și din partea Partidului Republican, realizată de agenția Reuters:

Candidații republicani la prezidențialele din SUA:

Donald Trump

Trump, în vârstă de 76 de ani, și-a anunțat lansarea campaniei electorale în noiembrie anul trecut. Asta în timp ce se confrunta cu unele dintre cele mai puternice critici de până acum din interiorul Partidului Republican din cauza sprijinului său pentru candidații de extremă dreapta care au fost învinși în alegerile de la mijlocul mandatului.

La fel ca Biden, el rămâne nepopular în rândul unor mari părți ale electoratului. Dar el și-a păstrat o influență fermă asupra bazei sale electorale. De asemenea, și-a consolidat poziția în sondaje după ce a fost pus sub acuzare de procurorii din New York în legătură cu banii pe care i-ar fi plătit pentru a cumpăra tăcerea unei vedete porno.

Trump este favorit în cursa republicană.

Ron DeSantis

După lansarea plină de erori a campaniei sale pe Twitter, DeSantis a trecut la o poziționare și mai la dreapta lui Trump pe o serie de probleme cheie. DeSantis, în vârstă de 44 de ani, se situează pe locul al doilea după Trump în sondaje. Acesta a semnat deja proiecte de lege care impun noi restricții privind avortul. De asemenea, care relaxează și mai mult legislația privind armele de foc. Aceste poziții l-ar putea ajuta în alegerile primare republicane. Însă, probabil l-ar afecta în rândul alegătorilor independenți și mai moderați în alegerile generale.

Bătălia sa cu compania Walt Disney în legătură cu parcul tematic al acesteia din Florida i-a neliniștit pe unii donatori. La fel ca și mesajele sale contradictorii cu privire la continuarea sprijinului SUA pentru Ucraina.

Tim Scott

Singurul senator republican de culoare din SUA are o recunoaștere scăzută a numelui în afara statului său natal, Carolina de Sud. Dar optimismul său și accentul pus pe unificarea partidului său divizat l-au ajutat să creeze un contrast cu abordarea mai agresivă a lui Trump și DeSantis.

Cu toate acestea, susținătorii lui Scott recunosc că, deși comportamentul său luminos este un argument, s-ar putea să nu fie suficient pentru a câștiga. Scott, în vârstă de 57 de ani, are doar 1% din susținere în rândul republicanilor înregistrați, potrivit sondajului Reuters/Ipsos. El și-a lansat campania pe 22 mai.

Citește întreg articolul și vezi toată lista candidaților pe Hotnews.

Citește și: Competiția „Pedală în Bănie“ ia startul sâmbătă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS