16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii au ales Bulgaria şi Grecia pentru vacanța din această vară

Românii au ales Bulgaria şi Grecia pentru vacanța din această vară

Bulgaria şi Grecia sunt destinaţiile care au înregistrat cele mai mari vânzări pentru sejururile de vară în 2023, urmate de Turcia şi România. Şi asta în condiţiile în care preţurile au înregistrat o creştere de aproximativ 10-20% faţă de anul 2022, arată o analiză realizată de un turoperator.

Astfel, Bulgaria a consemnat o creştere a vânzărilor cu 127% faţă de anul precedent, Grecia – 92%, Turcia – 40%, iar România, un plus de 10%, notează Hotnews.

Cu mici excepţii, staţiunile şi hotelurile din România şi Bulgaria sunt pregătite pentru sezonul de vară. O parte din hoteluri s-au deschis deja de la 1 Mai, dar majoritatea se deschid după 1 iunie.

Hotelurile de top din Bulgaria invită chiar artişti români, deoarece peste 60% din turişti sunt români.

În România, foarte multe hoteluri au apelat la forţa de muncă din afara ţării. În acest fel au reuşit să-şi acopere necesarul pentru acest sezon cu forţa de muncă calificată.

Care sunt cele mai căutate hoteluri și cu cât au crescut prețurile

Cele mai căutate hoteluri sunt cele de 4 şi 5 stele. De regulă, acestea oferă servicii all-inclusive şi au primit recenzii pozitive din partea turiştilor în anii precedenţi. Sunt căutate şi hotelurile de 2-3 stele, care au fost renovate. Potrivit sursei citate, atât în Bulgaria, cât şi în România, serviciile all-inclusive sunt foarte populare. 

Preţurile au înregistrat o creştere de aproximativ 10-20% faţă de anul 2022. Creşterea este cosiderată firească, având în vedere inflaţia şi creşterea costurilor cu energia, alimentele şi penuria de forţă de muncă, au precizat reprezentanţii turoperatorului IRI Travel.

Citeşte şi Razie de amploare în judeţul Dolj. Aproape 200 de amenzi în patru ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS