20.4 C
Craiova
duminică, 28 mai, 2023
Știri de ultima orăActualitateAeroportul Henri Coandă, flux rapid pentru posesorii de paşapoarte biometrice

Aeroportul Henri Coandă, flux rapid pentru posesorii de paşapoarte biometrice

Aeroportul Henri Coandă are, începând de vineri, un flux rapid pentru posesorii de paşapoarte biometrice. Acesta va funcţiona, pentru început, în perioadele cu flux de pasageri maxim.

”Începând cu data de 26 mai, în aerogara Plecări internaţionale a aeroportului Henri Coandă s-a deschis fluxul rapid de control pentru pasagerii posesori de paşapoarte biometrice”, anunţă, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, conform news.ro.

Flux rapid pentru posesorii de paşapoarte biometrice

Compania a precizat că acest proiect-pilot va funcţiona, pentru început, doar în intervalele orare cu vârf de trafic. Adică atunci când fluxul de pasageri este maxim. Va fi facilitat accesul rapid al pasagerilor posesori de paşapoarte biometrice pe o linie de control de securitate dedicată, direct la porţile de control automat de frontieră (ABC – Automatic Border Control).

”Fluxul pentru paşapoarte biometrice se află în zona veche a aerogării Plecări. Acesta este semnalizat pentru a fi identificat rapid de către pasageri”, a mai transmis compania.

Potrivit acesteia, operaţionalizarea acestui flux suplimentar se adaugă măsurilor luate ce către CN Aeroporturi Bucureşti pentru extinderea capacităţii de procesare a pasagerilor, în contextul creşterii semnificative a traficului aerian în perioada post-pandemică.

Ciţeşte şi: Cod galben de furtuni în aproape toată țara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS