11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru luna mai: Când se întorc ploile

Prognoza meteo pentru luna mai: Când se întorc ploile

Prognoza meteo pentru luna mai arată vreme variabilă, cu soare în primele zile, dar ploi în toată țara din a doua săptămână.

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea de la medii de 20 – 21 de grade la începutul intervalului
spre 17 grade în 3 și 4 mai, urmând ca apoi să crească din nou spre 21 de grade în ultimele zile ale primei săptămâni. În cea de a doua săptămână temperaturile maxime vor fi în medie de 19 – 21 de grade. Valorile termice nocturne vor crește treptat și se vor încadra între 7 și 10 grade mediat regional.

Prognoza meteo pentru luna mai: Banat și Crișana

În Banat, vremea va fi schimbătoare sub aspect termic pe toată durata intervalului, astfel încât vor fi
alternanțe între temperaturi în jurul normelor caracteristice sezonului și ușor sub acestea, cu medii ale maximelor între 18 și 22 de grade, cele mai scăzute în 3, 4 mai și între 9 și 12 mai. Regimul termic nocturn nu va avea variații semnificative, se va situa în jurul mediei de 10 grade, mai scăzut, spre 6-8 grade doar la începutul perioadei și din nou în 5, 6 mai.

În prima săptămână vor fi ploi în general de scurtă durată, pe arii restrânse și mai ales după-amiaza, apoi va crește probabilitatea ca aria acestora să fie mai extinsă și mai însemnate cantitativ.

În Crișana, vremea va debuta cu o scurtă și ușoară încălzire, astfel că mediile maximelor vor fi în primele două zile de 22-24 de grade, apoi se va răci până în 4 mai, când acestea vor coborî spre 18 grade, iar până la sfârșitul intervalului nu vor mai fi variații semnificative, se vor menține în jurul a 20 de grade. Minimele se vor situa între 6 și 10 grade mediat regional, cu cele mai scăzute valori în 1, 5 și 6 mai și cele mai ridicate după data de 11 mai.

Vor fi ploi pe suprafețe mici și în general slabe cantitativ în perioada 1 – 8 mai, iar după aceea va crește probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse și să devină mai însemnate cantitativ.

Prognoza pentru Transilvania și Maramureș

În Transilvania, în prima săptămână de prognoză vor fi alternante termice, cu medii ale maximelor între 18 și 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 1 și 4 mai, apoi nu vor mai fi variații semnificative, astfel încât acestea vor oscila ușor în jurul a 19 grade. Temperaturile minime vor înregistra cele mai scăzute valori în 2 mai, spre 3 grade mediat regional, iar în restul perioadei se vor situa între 6 și 8 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse și mai însemnate cantitativ va crește din 7 mai, iar până atunci acestea se vor semnala doar pe arii restrânse și cu precădere după-amiaza.

În Maramureș, regimul termic va avea fluctuații în prima săptămână de prognoză, în primele două zile se
va încălzi, în următoarele se va răci, apoi se va încălzi din nou, astfel că mediile maximelor vor fi între 18 și 22 de grade, dar se va stabiliza ușor și până la finalul intervalului de prognoză nu va mai varia semnificativ, cu maxime în jurul a 19 grade. Temperaturile minime vor debuta cu 4-5 grade mediat regional, iar din 3 mai se vor situa, în medie, între 5 și 9 grade.

Vor fi ploi pe arii restrânse, mai ales după-amiaza și în general slabe cantitativ până în data de 7 mai, apoi va crește probabilitatea de extindere a acestora.

Cum va fi vremea în Moldova, Dobrogea și Muntenia

În Moldova, în prima săptămână a intervalului media temperaturii maxime va avea variații de la o zi la
alta și se vor înregistra valori de temperatură cuprinse între 16 și 20 de grade, urmând ca în a doua săptămână, valorile termice diurne să crească treptat de la 16 grade pe 8 mai până spre 20 de grade la finalul intervalului. Temperaturile medii nocturne se vor încadra în prima săptămână între 3 și 8 grade, cu cea mai coborâtă valoare pe 2 mai și cea mai ridicată pe 7 mai. În a doua săptămână, temperaturile minime medii vor fi în creștere spre 10 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

În Dobrogea, valorile medii de temperatură maximă se vor încadra în prima săptămână între 13 și 19
grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 3 – 4 mai și cele mai ridicate valori spre sfârșitul săptămânii. În primele zile ale celei de a doua săptămâni, temperaturile diurne vor coborî spre 17 grade, apoi vor atinge 20 de grade în ultimele zile din interval. Valorile medii ale minimelor vor avea variații în prima săptămână și se vor încadra între 7 și 9 grade, apoi vor crește treptat spre 11 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în a doua săptămână din luna mai.

Prognoza meteo: Când va ploua în Muntenia și la munte

În Muntenia, în prima săptămănă a lunii mai, valorile medii ale temperaturii maxime vor avea fluctuații
de la o zi la alta și se vor încadra între 17 și 21 de grade, apoi în cea de a doua săptămână se vor încadra între 20 și 22 de grade. Valorile medii ale temperaturii minime, se vor încadra în prima săptămână între 6 și 9 grade, cu cele mai coborâte valori în intervalul 1 – 3 mai.

Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse va fi în creștere după data de 7 mai, până atunci se vor semnala pe arii restrânse și în general slabe cantitativ.

Ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ, dar din data de 7 mai va crește probabilitatea ca acestea să fie mai extinse și mai însemnate.

Prognoza meteo pentru luna mai la munte arată că vremea nu va avea modificări substanțiale sub aspect termic pe aproape tot intervalul, astfel încât mediile temperaturilor maxime vor fi între 8 și 10 grade, iar ale minimelor între 1 și 4 grade.

Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și mai însemnate cantitativ va fi în creștere din 7 mai, iar până atunci acestea vor fi în general slabe și pe areale mici.

Ciștește și Bărbatul care conducea barca răsturnată pe Mureș, reținut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS