15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateErou la 13 ani! A oprit un autobuz după ce șoferul a leșinat la volan

Erou la 13 ani! A oprit un autobuz după ce șoferul a leșinat la volan

Un elev american de 13 ani este considerat erou după ce oprit un autobuz al cărui șoferul a leșinat. În autobuzul școlar se aflau aproximativ 65 de elevi, scrie News.ro.

Şoferiţa autobuzului, care aducea miercuri acasă aproximativ 65 de elevi de la Colegiul Carter, în oraşul Warren, la nord de Detroit, şi-a pierdut cunoştinţă la volan.

Într-o înregistrare video difuzată de către autorităţi, şoferiţa poate fi văzută leşinând. Numai ce anunțase prin stație că se simte rău şi va trebui să oprească. Apoi, un elev preia controlul autobuzului, apăsând pe frână, şi reuşește să oprească vehiculul.

Dillon Reeves ”a ţâşnit din scaun, şi-a aruncat ghiozdanul, a fugit în partea din faţă a autobuzului, a preluat volanul şi a reuşit să oprească autobuzul în mijlocul drumului”, a declarat un oficial din statul Michigan.

A fost declarat erou și va primi un premiu

El a strigat la colegii săi de clasă, care țipau speriați, ”să sune imediat” salvatorii.

Salvatori şi poliţia au preluat-o apoi pe şoferiţă, care a fost spitalizată şi este într-o stare stabilă, potrivit CNN.

Reacţia acestui elev ”a făcut toată diferenţa”. Dillon Reeves a permis ”evitarea a ceea ce ar fi putut să fie un accident foarte tragic”, a scris un consilier municipal pe Facebook.

Băiatul a fost lăudat de oficialii locali, iar vecinii i-au decorat curtea casei cu un semn uriaș, pe care scrie „erou”. Va primi și un premiu din partea poliției locale.

Citește și: Un împingător ceh s-a scufundat în Portul Constanţa după coliziunea cu un convoi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS