15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român a inventat cea mai uşoară bicicletă din lume

Un român a inventat cea mai uşoară bicicletă din lume

Un român a inventat cea mai uşoară bicicletă din lume. Creația lui Dan Sobol este una dintre atracţiile Salonului Mondial de Invenţii de la Geneva. Inventatorul arădean s-a prezentat la Geneva cu alte două invenţii.

”Piesa de cea mai mare atractivitate a Aradului o reprezintă bicicleta realizată de Dan Sobol, cea mai uşoară lume, pe care foarte mulţi vizitatori o ridică, o analizează, o admiră. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Ionel Bulbuc, a declarat că va iniţia un program de prezentare a acestei invenţii în toate liceele din judeţ, unde îşi doreşte să organizeze, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar, laboratoare de prezentare a invenţiilor şi inovaţiilor arădene, în vederea creşterii interesului tinerilor faţă de acest domeniu”, a transmis vineri Consiliul Judeţean Arad.

În ceea ce îl priveşte pe inventatorul Dan Sobol, acesta a venit la Geneva cu trei invenţii brevetate. Una este o turbină eoliană dublu rotor contrarotativ cu pale semirigide extensibile ce au suprafaţă şi asimetrie continuu variabilă. 

Citește și: Bărbat care a omorât o femeie ca să o jefuiască, prins după două luni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS