14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc, vizitează Ungaria

Papa Francisc, vizitează Ungaria

Papa Francisc ajunge astăzi la Budapesta, într-o vizită istorică, așteptată cu emoție de mii de credincioși catolici. 

Principala temă pe care o va aborda Suveranul Pontif este războiul de la graniţele ţării. Guvernul de la Budapesta vrea să minimalizeze pozițiile diferite față de imigrație și drepturile minorităților și să se alinieze perspectivelor suveranului pontif.

Este prima deplasare externă a Papei de când a fost spitalizat pentru bronşită, în martie. Vizita în Ungaria va fi cea de-a 41-a călătorie în străinătate a Papei Francisc. Şeful Bisericii Catolice a călătorit în şaizeci de ţări de la alegerea sa în 2013.

În timpul celor trei zile ale vizitei, Papa va binecuvânta copii cu dizabilități, refugiați și săraci. De asemenea, se va întâlni cu președintele Ungariei și cu premierul Orban. Vizita suveranului pontif va fi un adevărat premiu pentru Orban, care are păreri diferite față de Papa în diferite domenii, de la migrație la războiul din Ucraina.

În ultima zi a vizitei este programată o grandioasă slujbă în centrul Budapestei.

Sunt prevăzute întâlniri cu personalități din cultură și știință, dar și o vizită la un adăpost pentru nevăzători patronat de biserica romano – catolică.

Citește și: Cristian Rizea, urmărit internațional, prins și extrădat în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS