22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedic francez, acuzat că a otrăvit 30 de pacienţi ca să-şi discrediteze colegii

Medic francez, acuzat că a otrăvit 30 de pacienţi ca să-şi discrediteze colegii

Un medic anestezist francez este acuzat că ar fi otrăvit 30 de pacienţi, provocând moartea a 12 dintre ei. Bărbatul le provoca stop cardiac pacienţilor pentru a-şi discredita colegii, informează Agerpres.

Doctorul Frederic Pechier, de 51 de ani, este acuzat că, în perioada 2008-2017, ar fi modificat conţinutul pungilor de perfuzie ale pacienţilor din două clinici private din Besançon (estul Franţei) pentru a le provoca un stop cardiac şi a-şi demonstra apoi abilităţile de resuscitare, dar şi pentru a-şi discredita colegii cu care era în conflict.

Ancheta judiciară a fost deschisă în 2017, când unul dintre colegii săi a tras un semnal de alarmă după trei stopuri cardiace inexplicabile ale pacienţilor în plină operaţie.

Medicul vrea să continue să profeseze

Pechier a fost pus sub acuzare miercuri pentru a treizecea otrăvire, la sfârşitul unei audieri cu judecătorul responsabil cu acest dosar, a declarat procurorul Republicii din Besançon, Etienne Coats.

Ancheta ar putea fi în curând închisă, chiar dacă suspectul urmăreşte să recuze judecătorul, căruia îi contestă metodele de instrumentare a acestui dosar.

Apărarea s-a plâns că nu a primit înainte de aceste noi interogatorii un „preraport” de expertiză, care a servit ca bază pentru aceste audieri.

Medicul anestezist, aflat în prezent în libertate sub control judiciar, a depus, de asemenea, recurs împotriva deciziei recente a judecătorului de a-i interzicere să profeseze medicina.

Citeşte şi: Cresc temperaturile în aproape toată ţara

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS