10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua, tot ca hoţii. Senatorii PSD-PNL-UDMR au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei

Ziua, tot ca hoţii. Senatorii PSD-PNL-UDMR au dezincriminat abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei

Senatorii Coaliţiei PSD, PNL și UDMR au dezincriminat miercuri abuzul și neglijența în serviciu sub pragul de 250.000 de lei, potrivit Libertatea.

În 2017, guvernul Grindeanu – Dragnea a încercat să introducă pragul de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Sute de mii de oameni au protestat atunci în țară. Conform amendamentului votat astăzi, fapta unui funcționar public care produce cu intenție un prejudiciu mai mic de 250.000 de lei nu ar mai fi considerată infracțiune.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaților, for decizional.

Modificare făcută dimineaţa pe repede înainte

Introducerea proiectului de lege inițiat de guvern a fost o surpriză pentru majoritatea senatorilor Opoziției. Raportul final a fost dat miercuri dimineața, chiar înaintea votului din plen. Proiectul a fost inițiat de Guvern și trimis în Parlament la finalul anului trecut, pe 29 decembrie.

În expunerea de motive se precizează că se dorește modificarea Codului Penal pentru a-l pune în acord cu deciziile Curții Constituționale.

CITEŞTE ŞI: (VIDEO) Vântul a distrus solariile şi munca fermierilor doljeni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS