21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinlanda, „cea mai fericită ţară din lume”. Ce loc ocupă România

Finlanda, „cea mai fericită ţară din lume”. Ce loc ocupă România

Covid-19 a dus la moartea a 6,7 milioane de oameni, a făcut să intre în lockdown ţări întregi şi a afectat economia globală, dar nu şi fericirea omenirii, s-a stabilit în urma unui studiu internaţional, potrivit The Guardian, transmite News.ro.

Interviuri cu peste 100.000 de persoane din 137 de ţări au constatat niveluri semnificativ mai mari de bunăvoinţă în toate regiunile globale decât înainte de pandemie. Şi când li s-a cerut să-şi evalueze viaţa pe o scară de la unu la 10, oamenii au dat în medie scoruri la fel de mari în anii cu Covid 2020-2022 ca în 2017-19.

Lucrurile au stat puţin mai rău în ţările occidentale şi puţin mai bine în restul lumii, dar în general „durerile indubitabile au fost compensate de creşterea gradului în care respondenţii au fost capabili să descopere şi să împărtăşească capacitatea de a avea grijă unii de alţii în vremuri dificile”, a constatat al 10-lea Raport Mondial al Fericirii.

Clasamentul fericirii ţărilor

Primul loc în clasamentul fericirii ţărilor este ocupat, la fel ca în anii trecuţi, de Finlanda. Pe doi şi trei sunt Danemarca şi Islanda, urmate în top 10 de Israel, Ţările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveţia, Luxemburg şi Noua Zeelandă.

România ocupă poziţia a 24-a, precedată de Costa Rica pe 23 şi urmată de Singapore pe 25 şi Emiratele Arabe Unite pe 26. Spania şi Italia sunt pe 32 şi 33.

La polul opus Finlandei este Afganistan, locul 137 în clasament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS