18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA legat un câine de căruţă şi l-a târât câţiva kilometri, apoi l-a aruncat într-un râu

A legat un câine de căruţă şi l-a târât câţiva kilometri, apoi l-a aruncat într-un râu

Un bărbat din Alba a fost trimis în judecată pentru că a legat un câine de o căruță, l-a târât câțiva kilometri pe asfalt, după care l-a aruncat într-un râu, informează Ziare.com.

Două martore au declarat anchetatorilor că animalul ar fi fost aruncat de pe un pod în apele râului Cugir.

Faptele au avut loc pe 31 martie 2022. Pe 7 martie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, formă în vigoare la data comiterii faptei.

„La data de 31.03.2022, inculpatul T. a cauzat rănirea unui câine fără stăpân ce se afla în zona de centru a localităţii Vinerea, oraș Cugir, prin aceea că l-a prins și legat cu un lanț de căruță și l-a târât până în zona podului peste râul Cugir. Cele mai sus menționate au rezultat din declarația inculpatului, dar și din declarațiile martorelor M. și S., care au declarat că patrupedul era târât pe asfalt, fiind legat de căruța condusă de T., și că au auzit câinele schelălăind de durere în tot acest interval de timp.

De asemenea, martorele au declarat că au urmat traseul parcurs de inculpat, ocazie cu care au observat pete de sânge pe asfalt, și că, în zona podului peste râul Cugir, au observat o baltă mare de sânge pe asfalt și alte pete de sânge pe balustrada podului, bănuind astfel că animalul a fost aruncat în râu”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Câinele ar fi fost omorât penru că era agresiv

Alți doi martori au confirmat faptul că bărbatul a legat câinele fără stăpân de căruță și că l-a dus spre periferia localității, la podul ce trece râul Cugir. Aceștia au mai susținut, însă, că fapta acestuia ar fi fost justificată, întrucât patrupedul era agresiv.

Bărbatul riscă între o lună și un an de închisoare sau amendă. În noua formă a legislației, intrată în vigoare după comiterea faptei, infracțiunea acestuia se pedepsește cu închisoarea între un an și trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS