21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagazin în care se aflau inclusiv butelii, incendiat de un bărbat cu probleme psihice

Magazin în care se aflau inclusiv butelii, incendiat de un bărbat cu probleme psihice

Un magazin dintr-un sat din judeţul Neamţ a fost distrus în urma unui incendiu provocat, în noaptea de marţi spre miercuri, iar trei butelii aflate într-un rastel de 20 au explodat. Autorul incendiului a fost identificat în persoana unui bărbat cu probleme psihice.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a fost înştiinţat marţi noapte despre producerea unui incendiu la o clădire a unui operator economic, un spaţiu comercial cu mai mulţi utilizatori, în localitatea Neagra din comuna Taşca.

“La sosirea primelor echipaje de intervenţie, incendiul se manifesta la un rastel cu butelii, în interiorul unui spaţiu comercial (bar) şi la acoperişul clădirii. Din rastel, trei butelii au explodat, existând posibilitatea ca toate buteliile să explodeze. În rastel erau depozitate 20 de butelii”, a anunţat ISU Neamţ.

În urma incendiului au ars bunurile din incinta spaţiului comercial şi acoperişul clădirii (construit din lemn şi acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafaţă de aproximativ 90 de metri pătraţi.

Un bărbat în vârstă de 68 ani, din localitatea Bicaz Chei, cunoscut cu probleme psihice ar fi cel care a declanşat incendiul.

„Este vorba de un bărbat născut în Bicaz Chei, cunoscut cu probleme psihice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit un dosar penal privind infracţiunea de distrugere prin incendiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS