19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi români, arestați pentru jefuirea unui bancomat în Germania

Doi români, arestați pentru jefuirea unui bancomat în Germania

Doi români au fost arestați în cazul bancomatului aruncat în aer, la sfârșitul lunii februarie, în zona Bockum-Hövel din Hamm (Germania), informează presa locală, citată de Digi24.

Un purtător de cuvânt al procuraturii din Düsseldorf a anunțat vineri că bancomantul atacat pe 24 februarie fusese alimentat cu câteva ore înainte de jaf și avea înăuntru suma de 260.000 de euro.

După explozia bancomantului, cei trei făptași au pierdut 15.000 de euro din pradă fugind spre mașină. Vehiculul folosit pentru a părăsi zona, un Fiat Abarth 500, a fost găsit ulterior și s-a stabilit că fusese furat înainte de jaf.

Unul dintre românii arestați are 47 de ani și era căutat în mai multe țări. El este considerat suspectul principal și ar fi conducătorul unei grupări formate în mare parte din români care ar fi atacat cel puțin nouă bancomate în Germania în ultimii doi ani. Potrivit presei locale, el ar fi fost prezent la locul faptei când a fost aruncat în aer bancomatul din Bockum-Hövel.

Al doilea suspect arestat este tot român și are 42 de ani. El ar fi fost, de asemenea, implicat în mod direct în jaful din Bockum-Hövel.

Procuratura din Düsseldorf presupune că gruparea ar fi avut peste 10 membrii. Potrivit Wa.com, doar 10.000 de euro au fost recuperați de autorități.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS