11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) India construiește o autostradă de peste 1300 de kilometri, cu 13 miliarde de dolari

(VIDEO) India construiește o autostradă de peste 1300 de kilometri, cu 13 miliarde de dolari

-

Autostrada Delhi-Mumbai a fost inaugurată, ieri, de prim-ministrul Narendra Modi pe 12 februarie. Segmentul Delhi-Dausa-Lalsot de 246 de kilometri a fost deschis de oficialul guvernamental.

El a declarat că acesta este un „semn al dezvoltării Indiei”, adăugând că „astfel de investiții în căi ferate, autostrăzi, linii de metrou și aeroporturi reprezintă o cheie pentru a impulsiona rata de creștere a țării, pentru a atrage mai multe investiții și pentru a crea noi locuri de muncă”.

Autostrada Delhi-Mumbai este un proiect de referință în dezvoltarea infrastructurii Indiei, care va reduce semnificativ timpul de călătorie de la Delhi la Jaipur.

Autostrada își propune să deservească şi Parcul Național Sariska, Parcul Național Keoladeo, Parcul Național Ranthambore, precum și orașe precum Jaipur și Ajmer, potrivit prim-ministrului. El a adăugat faptul că Rajasthanul este deja cunoscut pentru atracția sa turistică și acest proiect prestigios îl va crește și mai mult

Alți lideri care au fost prezenți pe scenă în timpul evenimentului au fost ministrul Uniunii Transporturilor Rutiere și Autostrăzilor Nitin Gadkari, Union MoS VK Singh și ministrul Uniunii Gajendra Singh Shekhawat. Unii au abordat programul printr-un link video, inclusiv ministrul șef al Rajasthanului Ashok Gehlot și omologul său din Haryana, Manohar Lal Khattar.

Se va reduce timpul de călătorie

Potrivit The Guardian, proiectul în valoare de 13 miliarde de dolari (10,8 miliarde de lire sterline) va reduce la jumătate, adică 12 ore, timpul de călătorie dintre cele mai mari două orașe ale Indiei.

India este economia cu cea mai rapidă creștere din lume și va fi recunoscută în curând ca fiind cea mai populată țară. Cu toate acestea, infrastructura sa este cu zeci de ani în urma celei a vecinului său nordic, China.

Un panou amplasat pe una dintre noile autostrăzi cu patru benzi proclama: „Bine ați venit pe autostrada Delhi-Vadodara-Mumbai” – o rută care se întinde pe o distanță de 1386 de kilometri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

DNA efectuează joi șapte percheziții la Complexul Energetic Oltenia...

ȘTIRI GdS