17 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBandă care a aruncat în aer 50 de bancomate în mai multe țări, destructurată

Bandă care a aruncat în aer 50 de bancomate în mai multe țări, destructurată

Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au efectuat joi percheziţii la 16 adrese şi au arestat nouă persoane în cadrul unei anchete cu privire la o serie de jafuri cu explozivi de la bancomate, prin care banda respectivă a furat 5,2 milioane de euro, informează DPA, citată de Agrepres.

Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.

În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană și română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia. Trei complici sunt căutaţi în continuare.

În plus, au fost găsite pregătite nouă pachete cu explozivi, a indicat şeful operaţiunii de poliţie, Jürgen Harle, din cadrul forţelor bavareze.

„Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri“, a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor – în jur de 6,5 milioane de euro – sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS