14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat cu picioarele amputate, împușcat mortal de polițiști la Los Angeles

Bărbat cu picioarele amputate, împușcat mortal de polițiști la Los Angeles

-

Un bărbat cu ambele picioare amputate a fost împușcat mortal dee polițiști la Los Angeles. Bărbatul, care era tată a doi copii și suferea de probleme mintale, fusese reclamat că înjunghiase o peersoană. El avea un cuțit în mână când a fost găsit de polițiști și a încercat să fugă, scrie The Telegraph, citat de Digi24.

Poliția a declarat că s-a primit o sesizare conform căreia o persoană ar fi fost înjunghiată de un bărbat într-un scaun cu rotile. Când ofițerii au ajuns la fața locului, l-au găsit pe Anthony Lowe Jr. cu un cuțit de măcelar în mână. Omul, care se afla pe asfalt, a renunțat să se mai urce în scaunul cu rotile și a pornit în cioturi, ajutându-se de mâini și încercând să fugă de polițiști.

Polițiștii l-au împușcat pe bărbatul de culoare cu cel puțin opt focuri de armă. Ei au spus ulterior că acesta ar fi încercat să arunce cuțitul spre ei.

Anthony Lowe Jr. avea 36 de ani și era tatăl a doi copii. El a murit la fața locului, după ce polițiștii îi puseseră inclusiv cătușele. Poliția din Huntington Park a spus că Lowe, a cărui familie spune că suferea de probleme de sănătate mintală, a ignorat comenzile verbale ale ofițerilor și „a amenințat că aruncă cuțitul în ofițeri”.

„Suspectul a încercat să arunce din nou cuțitul în ofițeri, moment în care a avut loc o împușcătură”, potrivit unui comunicat al Oficiului Șerifului Județean LA, care a și confirmat că asupra bărbatului fără picioare s-a tras „de aproximativ 10 ori”.

Doi polițiști au fost suspendați

Ofițerii care au tras în bărbat sunt în concediu „de câteva zile” și vor fi supuși unei evaluări psihiatrice.

Imaginile video surprinse de un trecător au fost postate pe rețelele sociale și au creat revoltă. Rudele și prietenii bărbatului ucis au ieșit în stradă ca să ceară dreptate.

Imaginile au produs revoltă, iar poliția din Los Angeles a cerut calm și a anunțat că cei doi agenți au fost suspendați temporar din serviciu după incident.

„Este trist, foarte trist cum poliția scapă în timp ce ucide poporul nostru afro-american”, a spus Ellakenyada Gorum, vărul lui Lowe. „Era într-un scaun cu rotile. Ce mai putea face?”.

Dorothy Lowe, bunica lui Anthony Lowe Jr., a spus că se teme că Los Angeles ”va erupe” în semn de protest după apariția înregistrării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Inundații catastrofale – zeci de morţi şi dispăruţi ...

Barajul unei hidrocentrale din sudul Braziliei a cedat în urma zilelor...

ȘTIRI GdS