12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil din Mexic şi-a ucis prietenul pentru că era mai bun la jocurile video

Un copil din Mexic şi-a ucis prietenul pentru că era mai bun la jocurile video

Un băiat de zece ani din Mexic a împușcat mortal un băiat de 11 ani pentru că acesta îl bătea la jocuri video, a relatat miercuri presa mexicană, citată de Hotnews.

Atacatorul a împușcat victima cu un pistol pe care l-a luat din casa familiei, într-o zonă săracă din sud-estul statului Veracruz.

Cei doi copii se jucau pe o consolă video închiriată la un magazin local din orașul La Perla.

„Nu cer decât un singur lucru, să fiu ajutată să se facă dreptate, pentru că fiul meu a murit din cauza părinților acestui copil care mi-a ucis copilul”, a declarat mama victimei la înmormântarea de marți, potrivit cotidianului Reforma.

Părinții agresorului sunt responsabili pentru că au lăsat „un pistol pe masă”, potrivit mamei. Atacatorul și familia sa au fugit.

Este „trist” ca un copil să aibă acces la o armă, a comentat guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, afirmând că nu există „nicio îndoială că trebuie stabilită responsabilitatea”.

În Statele Unite vecine, un băiat de șase ani a fost arestat pe 6 ianuarie după ce și-a împușcat profesoara în clasă la o școală din estul Virginiei, rănind-o grav, a anunțat poliția.

Pistolul Taurus de 9 mm fusese cumpărat legal de mama băiatului.

Veracruz este unul dintre cele mai sărace state din Mexic și unul dintre cele mai violente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS