7.9 C
Craiova
sâmbătă, 2 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 2- 15 ianuarie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Banat

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere în prima săptămână de prognoză până la medii ale maximelor de 4…6 grade și ale minimelor de 2…5 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămână, temperatura aerului va oscila ușor și va atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade și ale minimelor de -2…0 grade.
Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 4 și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

Crişana

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3…5 grade și ale minimelor de -3…-2 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 2…5 grade și ale minimelor de -4…-1 grad.
Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Transilvania

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere, spre medii ale maximelor în jurul a 2 grade și ale minimelor de -4…-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -6…-3 grade.
Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Maramureş

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai semnificativ spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 2…4 grade și ale minimelor de -5…-3 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 1…3 grade și ale minimelor de -5…-2 grade.
Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 4 a lunii ianuarie.

Moldova

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de -1…1 grad și ale minimelor de -6…-4 grade. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale maximelor de 1…4 grade și ale minimelor de -6…-3 grade.
Începând cu data de 4 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată.

Dobrogea

Valorile termice, cu mici variații de la o zi la alta, vor fi în scădere pe parcursul primei săptămâni de prognoză, mai accentuat spre sfârșitul acesteia, până la medii ale maximelor de 3…4 grade și ale minimelor de -1…0 grade. În a doua săptămână, temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade și
ale minimelor de -1…2 grade.
Probabilitatea de precipitații va fi ridicată începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

Muntenia

În prima săptămână de prognoză, valorile termice vor oscila de la o zi la alta, iar spre finalul acesteia tendința va fi de scădere semnificativă, spre medii ale maximelor de 4…5 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. Pe parcursul celei de a doua săptămâni, temperatura aerului nu va avea variații importante de la o zi la alta, astfel se vor atinge medii la nivel regional ale
maximelor de 4…7 grade și ale minimelor de -3…-1 grad. Începând cu data de 6 a lunii ianuarie, probabilitatea de precipitații va fi ridicată

Oltenia

Pe parcursul primei săptămâni de prognoză, valorile termice vor oscila, iar spre sfârșitul acesteia tendința va fi de scădere accentuată, spre medii ale maximelor de 5…6 grade și ale minimelor de -2…-1 grad. În a doua săptămână, variațiile temperaturii aerului nu vor fi semnificative și se vor atinge medii regionale ale maximelor de 4…7 grade și ale minimelor de
-2…0 grade. Probabilitatea de precipitații va crește treptat începând cu data de 5 și se va menține ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte

Vremea se va răci treptat pe parcursul primei săptămâni, astfel încât la sfârșitul acesteia, când tendința procesului de răcire va fi de accentuare, se vor atinge medii ale temperaturilor maxime diurne de -3…-2 grade și ale celor nocturne de -8…-7 grade. În a doua săptămână de prognoză temperatura aerului va avea mici oscilații de la o zi la alta, astfel încât se vor înregistra, în medie, valori maxime de -5…-2 grade și minime de -9…-6 grade.
Vor fi precipitații în 4 și 5, dar cu o probabilitate mai mare pentru apariția acestora începând cu data de 6 a lunii ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS